Salam de biscuiți
Salam de biscuiți
Un desert
clasic ce poate fi adaptat după preferințe și poate fi pregătit de fiecare dată
în altă combinație, fiind astfel un dulce vechi și nou în același timp. Vouă cum
vă place?
Ingrediente:
400 g
biscuiți simpli (fără cremă),
40 g
fistic,
30 g
mieji de nucă rumeniți,
40 g
ciocolată cu lapte,
50 ml
lapte rece,
250 g
cremă mascarpone,
2,5 ml îndulcitor,
2,5 ml îndulcitor,
2 linguri
cacao neagră Dr. Oetker,
1
linguriță cafea măcinată,
1
linguriță esență de rom,
1
linguriță coajă rasă de portocală,
20 g
stafide,
1
lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Se rup
biscuiții cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit. Se pun într-un castron adânc
și se stropesc cu lapte rece, având grijă să nu se înmoaie prea tare. Textura
salamului final să nu fie o cremă, ci să fie ușor tare.
Se toacă
mărunt fisticul, miejii de nucă (rumeniți la cuptor înainte) și ciocolata.
Separat,
se bat cu mixerul crema mascarpone cu îndulcitorul, o lingură de cacao, cafeaua și esența de rom.
Se încorporează biscuiții, fisticul, ciocolata, dar și coaja rasă de portocală
și stafidele. Se amestecă ușor, cu o spatulă.
Pe o
bucată de folie alimentară se pudrează zahărul și cacaoa, apoi se întinde amestecul
pregătit anterior. Se rulează cu grijă, cu ajutorul foliei. Dacă vreți, o
puteți înveli și în hârtie de copt, pentru a nu lua alte arome din frigider,
dar și ca să stea cât mai strâns.
Se dă la frigider până a doua zi.
Porții: 12
Timp de
pregătire: 30 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!