Chec trio
Chec trio
Un
desert de week-end, în trei culori, cu fulgi de ciocolată albă și neagră,
cafea, stafide, rahat. Mie nu-mi plac rahatul și stafidele, așa că le pun doar
pe jumătate de chec, pentru ai mei, apoi ei își termină partea lor cu mirodenii
și trec la partea mea, dar nu mă supăr, din contră, mă bucur că s-a mâncat
repede și că le-a plăcut.
Ingrediente:
5 ouă L,
Un praf
de sare,
130 ml
ulei,
5 ml
îndulcitor,
5
linguri apă fierbinte,
7
linguri cu vârf de făină,
2
lingurițe cacao conținut redus de grăsime Dr. Oetker,
2
lingurițe cacao neagră (22 % unt de cacao) Dr. Oetker,
1
linguriță cafea măcinată,
5 g praf
de copt Dr. Oetker,
Rahat,
după gust,
Ciocolată
neagră, după gust,
Ciocolată
albă, după gust,
Un vârf
de linguriță coajă rasă de lămâie
Mod
de preparare:
Se bat
spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă
treptat gălbenuşurile, uleiul, apa şi praful de copt şi se omogenizează.
Compoziția
rezultată se împarte în 3 boluri: una rămâne albă și în ea se adaugă 4 linguri cu
vârf de făină, în al doilea bol se adaugă 2 lingurițe de cacao neagră, 1
lingură de făină și cafeaua, iar în cel de-al treilea bol se adaugă 1 lingură
de făină și 1 linguriță cacao simplă (conținut redus de grăsime).
Se
transferă într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt, mai întâi
compoziția cea mai închisă la culoare, se nivelează cu o spatulă și se presară
ciocolata albă răzuită (nu veți avea nevoie de mai mult de 2 pătrățele de
ciocolată) coaja de lămâie și rahatul tăiat cubulețe.
Se toarnă
compoziția de cacao mai deschisă la culoare, se rade ciocolata neagră.
Apoi se
toarnă și compoziția albă și se presară din loc în loc stafide.
Se dă
checul la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, adică aprox 25-30 de minute, apoi se lasă la răcit.
Porții:
10
Timp de
pregătire: 15 min
Timp de
gătire: 25-30 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!