Ciorbă de primăvară cu zarzavat
Ciorbă de primăvară cu zarzavat
O ciorbă
minunată de primăvară, cu praz, cartofi și alte legume, acrită cu zeamă de
varză și dreasă cu ou.
Ingrediente:
4 fire
de praz;
1 ceapă
galbenă;
2 morcovi;
1 ardei
gras roșu;
1
rădăcină de pătrunjel;
1
rădăcină de păstârnac;
1
lingură orez;
2
cartofi;
300 g roșii
pasate;
Sare,
după gust;
2,5 l apă;
500 ml zeamă
de varză;
1 ou;
40 ml
ulei,
mărar și
pătrunjel proaspete, după gust;
Leuștean
uscat, după gust
Mod
de preparare:
Se curăță
și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și
rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă
mărunt, cartofii se taie cubulețe.
Se călesc
legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează
cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de
orez.
Când legumele
sunt fierte, se adaugă roșiile pasate, se acrește cu zeama de varză, după gust,
apoi se mai lasă să fiarbă puțin. Într-un castron, se bate un ou bine și se
subțiază cu ciorbă, apoi se adaugă în ciorbă.
Se ia
focul și se presară verdețuri, după gust.
Timp pregătire: 15 min
Timp gătire: 45 min
Porții: 8
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!