Rețete Pascale

Ciorbă de primăvară cu zarzavat


Ciorbă de primăvară cu zarzavat
O ciorbă minunată de primăvară, cu praz, cartofi și alte legume, acrită cu zeamă de varză și dreasă cu ou.

Ingrediente:
4 fire de praz;
1 ceapă galbenă;
2 morcovi;
1 ardei gras roșu;
1 rădăcină de pătrunjel;
1 rădăcină de păstârnac;
1 lingură orez;
2 cartofi;
300 g roșii pasate;
Sare, după gust;
2,5 l apă;
500 ml zeamă de varză;
1 ou;
40 ml ulei,
mărar și pătrunjel proaspete, după gust;
Leuștean uscat, după gust

Mod de preparare:
Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe.
Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.
Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile pasate, se acrește cu zeama de varză, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin. Într-un castron, se bate un ou bine și se subțiază cu ciorbă, apoi se adaugă în ciorbă.
Se ia focul și se presară verdețuri, după gust.

Timp pregătire: 15 min
Timp gătire: 45 min
Porții: 8




Poftă Bună!

Comentarii