Frigărui cu porc și legume
Frigărui cu porc și legume
Îmi plac
mult frigăruile, pentru că de fiecare dată le pot face altfel. Acum am ales să
le pregătesc cu porc, cârnat, șuncă, jambon crud uscat, ciuperci și ardei.
Le-am presărat cu mirodenii și au ieșit delicioase! Pentru garnitură am ales
niște cartofi copți, doar câțiva, pentru că aveam deja frigăruile. Am zis că
merg bine alături de ridichi roșii, usturoi verde, praz și câteva frunze de la
o salată Terra Verde, care mi-a plăcut mult pentru că are rădăcini și poate fi
pusă în ghiveci, e frumos colorată, dar și gustoasă.
Ingrediente:
Pentru
frigărui:
400 g
carne de porc,
6 felii
de jambon crud uscat,
6
ciuperci Champignon mari,
1 ardei
kapia,
șuncă
țărănească, după gust,
1 cârnat
cabanos,
Sare,
după gust,
3
linguri ulei,
2 lingurițe
mix mirodenii (cimbru, oregano, cimbrișor, boia dulce, rozmarin și coriandru),
16 bețe
lungi pentru frigărui,
Pentru
garnitură:
4
cartofi noi,
2
linguri ulei,
1 linguriță mix mirodenii,
cașcaval ras, după gust,
1
legătură ridichi roșii,
Câteva
frunze de salată Terra Verde,
Usturoi
verde, după gust,
Praz,
după gust
Mod de preparare:
Se taie
carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală
ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte,
dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici. Cârnatul se taie rondele.
Se trec
frigăruile prin jet de apă, apoi se înșiră pe ele ingredientele de mai sus,
alternându-le după plac. Se așază pe o tavă, se picură peste ele puțin ulei,
mirodenii și sare după gust. Eu am folosit 2 lingurițe dintr-un mix de
mirodenii pe care mi l-am pregătit singură într-un borcănel. Mi-l umplu de
fiecare dată cu ce-mi place.
Se
rumenesc frigăruile într-o tigaie grill, întorcându-le din când în când. O să
vă ia ceva timp, pentru că nu încap multe odată, așa că transferați-le într-un
vas acoperit pe măsură ce sunt gata, ca să nu se răcească până le terminați pe
toate.
Între
timp, se pregătește garnitura: se curăță cartofii, se spală, se taie felii și
se amestecă într-un vas încăpător cu uleiul, sare și mirodeniile preferate. Se
răsfiră pe o tavă pregătită cu foaie de copt, se prsară cașcaval ras și se dau la cuptor, la foc mediu,
25 de minute sau până se rumenesc.
Timp de
pregătire: 30 min
Timp de
gătire: 1 h 10 min
Porții:
4 ( se obțin 16 frigărui)
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!