Hummus
Hummus
Mi-am
zis de mult că fac hummus și am tot amânat, până la urmă am întrebat-o pe sora
mea cum îl pregătește. Tot de la ea am și tahini, care mi s-a părut interesant,
intens, de aceea trebuie pus puțin și care m-a inspirat pentru viitoare rețete.
Dar până atunci, vă prezint versiunea grecească de hummus.
Ingrediente:
250 g năut,
700 ml apă,
2
linguri ulei de măsline,
1
linguriță tahini,
2
linguri apă rece,
2 linguri
zeamă de lămâie,
1 cățel
de usturoi,
măsline
kalamata, după gust
Mod
de preparare:
Se lasă năutul
la hidratat peste noapte într-un castron cu apă.
A doua
zi, se scurge, se clătește bine și se pune la fiert într-o oală cu 700 ml apă.
Se fierbe aprox o oră, adăugând sare doar spre final (pentru a nu se întări). Când este gata, se lasă la răcit, apoi se
scurge de apă și se despielițează.
Mai departe,
se folosește un blender de mână sau un chopper, e mai bine un chopper, că
mărunțește mai bine, eu însă nu am avut, așa că am recurs la blenderul de mână.
Mai întâi
se pasează fin pasta tahini cu o lingură de zeamă de lămâie, vom pbține o pastă
care va deveni cremoasă pe măsură ce amestecăm. Apoi se adaugă uleiul de
măsline, care îi va da un gust bogat.
Se adaugă
acum și boabele de năut, pasându-le bine cu blender-ul de mână, până când
amestecul devine fin.
Se adaugă
usturoiul infuzat în zeamă de lămâie (o lingură), astfel nu va mai avea acel
gust aspru, intens, ci mai domol. Se adaugă sare, după gust, se omogenizează.
Eu am obținut 2 boluri cu hummus.
Sugestie
de servire: este foarte bun cu un ulei de măsline picurat deasupra și sare mai
mare, eventual marină. Alături de măsline kalamata și chifle cu cereale, va
constitui un dejun gustos.
Timp de
pregătire: aprox 30min
Timp de
gătire: 1h
Porţii:
4
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!