Inimioare de foietaj cu cremă de brânză
Inimioare de foietaj
cu cremă de brânză
Pentru o
masă de dimineață am pregătit un platou cu legume, pate de casă și aceste
inimioare cu brânză. Am vrut să le fac cu ceapă verde, dar nu am avut decât
câteva fire, pentru decor, așa că am folosit praz, au ieșit foarte bune. Am obținut
destule inimioare, însă am dat doar câteva deoparte ca să le pozez. Iată cum
le-am pregătit…
Ingrediente:
250 g
aluat foietaj,
1 ou,
200 g telemea
de vacă,
Sare,
după gust,
50 g
unt,
2 fire de
praz,
1 lingură
smântână grasă,
Câteva fire
de ceapă verde (pentru decor)
Mod de preparare:
Am folosit
aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se
taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc
două câte două.
Se dau
la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc (10-15 minute).
Între
timp, se curăță și se spală prazul, se taie mărunt. Se dă brânza pe răzătoare şi
se frământă cu untul, prazul, se adaugă sare, după gust și se domolește iuțeala
cu puțină smântână. Totodată, smântâna
îi dă și un gust mai fin.
Când inimioarele
sunt gata, se scot și se lasă la răcit. Se taie fiecare inimă în două foi și
se adaugă din crema de brânză.
Pentru
decor, se folosesc frunze de ceapă verde.
Porții:
4
Timp de
gătire: 15 min
Timp de
pregătire: 15 min
Poftă Bună!
Super!
RăspundețiȘtergere