Mâncare cu fasole verde și carne
Mâncare cu fasole verde
și carne
Mâncare
cu fasole verde și carne, gustoasă, pentru toată familia.
Ingrediente:
100 ml
ulei;
500 g
carne de porc;
Sare,
după gust;
2 cepe;
1,3 l apă;
1 kg
fasole verde (congelată);
2 lingurițe făină;
3
linguri bulion
Mod
de preparare:
Se taie
carnea de porc în bucăți potrivite și se rumeneste într-o cratiță în care am înfierbântat
uleiul, se condimentează dupa gust, apoi se acoperă cu apă și se lasă să fiarbă
cu capac, la foc domol. Apa nu se pune toată odată la început, ci se completează,
pe parcurs, la nevoie (în total aprox 500 ml). Se gătește astfel cam 30 de
minute, până când carnea e bine pătrunsă.
Între
timp, se curăță, se spală și se toacă mărunt cele două cepe.
Când
carnea este fiartă, se scoate pe o farfurie, iar în uleiul rămas se călesc cepele,
până devin aurii apoi se adaugă înapoi carnea, se acoperă cu apă, ținând cont
și de cantitatea de fasole ce urmează să o folosim, dar și de cât de mult sos
dorim să obținem (aprox 700 ml) și se lasă să fiarbă. Când începe să fiarbă, se
adaugă fasolea.
Cand fasolea
s-a fiert, se pregătește sosul. Se adaugă
în mâncare bulionul desfăcut în puțină (aprox 50 ml) apă. Se dizolvă și făina în
puțină apă caldă (aprox 50 ml) și se toarnă în mâncare printr-o strecurătoare,
pentru a evita eventualele cocoloașe. Se
amestecă bine, se potrivește de sare, dacă mai trebuie. Se mai lasă să fiarbă
cam 5 minute și se ia focul.
Porții: 10
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
gătire: 60 min
Poftă Bună!
Foarte buna! :)
RăspundețiȘtergere