Pizza cu brânzeturi, ciuperci și mușchi file



Pizza cu brânzeturi, ciuperci și mușchi file

Acum ceva timp am făcut pizza cu brânzeturi, iar de atunci numai cu brânzeturi le-am făcut, am renunțat la salamuri și ne-a plăcut mai mult așa. În schimb, încercăm diverse combinații de brânzeturi. De data aceasta am încercat una cu brânză de burduf, mozzarella și cașcaval, în plus am adăugat ciuperci și mușchi file crud uscat. Pentru că mușchiul e ușor sărat, trebuie să adaptați cantitatea de sare din aluat. Ce am mai schimbat: am pus numai bere la aluat, am avut ceva emoții să nu aibă alt gust, dar am fost mulțumită, a ieșit pufoasă și bună.
Nu uitați de ponturile de data trecută: blat subțire, 15 minute la foc iute, o tavă cu apă pentru aburi care să facă blatul de pizza moale (eu am dat la cuptor 2 tăvi cu pizza: cea de sus va ieși mai moale, datorită aburilor degajați de pizza de pe raftul de jos, în acest caz nu mai trebuie tava cu apă).

Ingrediente:
10 g drojdie uscată,
aprox 380 g făină albă,
45 ml ulei de măsline,
300 ml bere,
1 linguriță sare,
0,5 linguriță busuioc uscat,
0,5 linguriță oregano uscat,
Ketchup light cu îndulcitor din ștevie, după gust,
150 g mozzarella,
150 g cașcaval,
300 g brânză de burduf,
4 ciuperci Champignon mari,
4 felii mușchi file crud uscat

Mod de preparare:
Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte.

Se pregătește aluatul:  într-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu puțină făină, se toarnă berea, apoi uleiul, sarea, mirodeniile și apoi făină în ploaie, cât cuprinde, amestecând și frământând puțin, până se obține un aluat moale. Se transferă aluatul pe blatul presărat cu făină și se frământă până se obține un aluat consistent, dar elastic. Mie mi-au fost suficiente 380 g de făină la aluat, pentru 2 bucăți de pizzade 34 cm diametru.

Se împarte aluatul în 2 bucăți, se întinde fiecare în foaie subțire și se rulează pe sucitorul înfăinat pentru a o transfera mai ușor într-o tavă pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere). Eu am făcut 2 tăvi.
Se unge aluatul cu ketchup. Într-un vas se dau pe răzătoare mozzarella și cașcavalul, iar bânza de burduf se rupe cu mâna bucățele, apoi se amestecă toate brânzeturile și se presară pe pizza. Se adaugă ciupercile și mușchiul file  rupt cu mâna.
Se coace pizza la cuptorul încins, la foc iute (eu am o treaptă la aragaz pentru pizza) pentru 15 minute (sau până se rumenește).

Sfat: introduceți o tavă cu apă pentru aburi mai jos, în cuptor, pentru că aburii vor face blatul de pizza pufos. Același efect îl obțineți dacă dați la cuptor 2 t ăvi cu pizza: cea de sus va ieși mai moale, datorită aburilor degajați de pizza de pe raftul de jos (în acest caz renunțați la tava cu apă);
Sfat: am observat că este mai eficient, iar pizza iese mai gustoasă, dacă este coaptă la foc iute, 15 minute;
Sfat: De data aceasta, nu am mai lăsat aluatul la dospit, ci l-am întins imediat, în foaie subțire. Însă dacă doriți o pizza cu blat înalt, pufos, se poate lăsa aluatul la dospit o jumătate de oră și se întinde în foaie mai grosuță.

Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 15 min
Porții: 4 ( se obțin 2 pizza de 34 cm)



Poftă Bună!

Comentarii