Pizza cu brânzeturi, ciuperci și mușchi file
Pizza cu brânzeturi, ciuperci și mușchi file
Acum
ceva timp am făcut pizza cu brânzeturi, iar de atunci numai cu brânzeturi le-am
făcut, am renunțat la salamuri și ne-a plăcut mai mult așa. În schimb, încercăm
diverse combinații de brânzeturi. De data aceasta am încercat una cu brânză de
burduf, mozzarella și cașcaval, în plus am adăugat ciuperci și mușchi file crud
uscat. Pentru că mușchiul e ușor sărat, trebuie să adaptați cantitatea de sare
din aluat. Ce am mai schimbat: am pus numai bere la aluat, am avut ceva emoții
să nu aibă alt gust, dar am fost mulțumită, a ieșit pufoasă și bună.
Nu
uitați de ponturile de data trecută: blat subțire, 15 minute la foc iute, o
tavă cu apă pentru aburi care să facă blatul de pizza moale (eu am dat la
cuptor 2 tăvi cu pizza: cea de sus va ieși mai moale, datorită aburilor
degajați de pizza de pe raftul de jos, în acest caz nu mai trebuie tava cu apă).
Ingrediente:
10 g
drojdie uscată,
aprox 380
g făină albă,
45 ml
ulei de măsline,
300 ml
bere,
1
linguriță sare,
0,5 linguriță
busuioc uscat,
0,5 linguriță
oregano uscat,
Ketchup
light cu îndulcitor din ștevie, după gust,
150 g mozzarella,
150 g cașcaval,
300 g
brânză de burduf,
4
ciuperci Champignon mari,
4 felii
mușchi file crud uscat
Mod de preparare:
Se
curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și
se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte.
Se
pregătește aluatul: într-un castron
încăpător se amestecă drojdia uscată cu puțină făină, se toarnă berea, apoi
uleiul, sarea, mirodeniile și apoi făină în ploaie, cât cuprinde, amestecând și
frământând puțin, până se obține un aluat moale. Se transferă aluatul pe blatul
presărat cu făină și se frământă până se obține un aluat consistent, dar
elastic. Mie mi-au fost suficiente 380 g de făină la aluat, pentru 2 bucăți de
pizzade 34 cm diametru.
Se împarte
aluatul în 2 bucăți, se întinde fiecare în foaie subțire și se rulează pe
sucitorul înfăinat pentru a o transfera mai ușor într-o tavă pentru pizza (care
are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere). Eu am făcut
2 tăvi.
Se unge
aluatul cu ketchup. Într-un vas se dau pe răzătoare mozzarella și
cașcavalul, iar bânza de burduf se rupe cu mâna bucățele, apoi se amestecă
toate brânzeturile și se presară pe pizza. Se adaugă ciupercile și mușchiul
file rupt cu mâna.
Se coace
pizza la cuptorul încins, la foc iute (eu am o treaptă la aragaz pentru pizza)
pentru 15 minute (sau până se rumenește).
Sfat: introduceți o tavă cu apă
pentru aburi mai jos, în cuptor, pentru că aburii vor face blatul de pizza
pufos. Același efect îl obțineți dacă dați la cuptor 2 t ăvi cu pizza: cea de
sus va ieși mai moale, datorită aburilor degajați de pizza de pe raftul de jos
(în acest caz renunțați la tava cu apă);
Sfat: am observat că este mai
eficient, iar pizza iese mai gustoasă, dacă este coaptă la foc iute, 15 minute;
Sfat: De data aceasta, nu am mai
lăsat aluatul la dospit, ci l-am întins imediat, în foaie subțire. Însă dacă
doriți o pizza cu blat înalt, pufos, se poate lăsa aluatul la dospit o jumătate
de oră și se întinde în foaie mai grosuță.
Timp de
pregătire: 30 min
Timp de
coacere: 15 min
Porții:
4 ( se obțin 2 pizza de 34 cm)
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!