Rețete Pascale

Tort cutie cadou


Tort cutie cadou

Poate că nu toată lumea sărbătoreşte Valentine’s Day, iar alții nu au auzit de Dragobete. Oricare ar fi preferata noastră, până la urmă, e o ocazie frumoasă de a sărbători iubirea. Important este să nu uităm să ne bucurăm. Pe 14 sau pe 24 februarie, pe 8 martie, de 1 iunie, în orice altă zi, sau în fiecare zi.

Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane?  Iar Valentine’s Day a fost ocazia perfectă să le fac părinților mei o surpriză: le-am cumpărat flori și bomboane, dar până am făcut eu tortul, s-a cam înjumătățit cutia de bomboane, așa că am umplut tortul cu bezele, ciocolată, marshmallow și doar câteva bomboane. Ai mei au fost foarte încântați de tort.


Ingrediente:
Capacul de ciocolată:
110 g cuvertură de ciocolată neagră,

Blat:
90 g morcov,
6 ouă L,
Un praf de sare,
5 ml îndulcitor,
1 lingură zeamă de lămâie,
9 linguri făină (180 g),
95 ml ulei,
5 g pudră de vanilie,
10 g praf de copt Dr. Oetker,

Crema de ness:
125 g cremă mascarpone,
200 ml frișcă lichidă,
3 lingurițe cacao Dr. Oetker,
1 linguriță ness,

Decor:
200 ml frișcă lichidă,
250 g cremă mascarpone,
1 linguriță colorant natural pudră roșu,
1 linguriță apă fierbinte,
bezele,
pătrățele de ciocolată (Schogetten),
marshmallow,
bomboane cu lichior,
margaretă cu frunze de napolitană Dr. Oetker,
fluture de napolitană,
inimioare și perle de zahăr Dr. Oetker

Mod de pregătire:
Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește cuvertura de ciocolată neagră, pe baie de abur, apoi se toarnă într-o pe baza formei de copt inimioară (folosiți doar baza, dacă folosiți o formă de copt de tașabilă) pregătită cu foaie de copt. Se lasă pe masă la răcit aprox 10 minute, apoi se dă la congelator, unde se ține până la utilizare.


Blatul: se curăță morcovii, se spală, se taie cât mai mărunt și se pun la fiert. Se lasă la răcit, se scurg de apă și se pasează cu o furculiță.
Se bat spumă albușurile împreună cu un praf de sare, zeamă de lămâie și îndulcitorul. Se adaugă gălbenușurile, morcovii și uleiul, continuând amestecarea cu mixerul. Apoi se adaugă făina, vanilia pudră și praful de copt și de aici se amestecă ușor, cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată. Se toarnă într-o formă de copt inimioară pregătită cu foaie de copt și se coace până trece testul scobitorii (aprox 30 min, la foc mediu, în funcție de cuptorul fiecăruia).


Crema de ness: se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă, se adaugă apoi și cacaoa și nessul, omogenizând.

Montare: se taie blatul în două foi. Se umple cu crema de ness, iar înainte de a adăuga capacul, se decupează din el porțiunea din stânga. Bucata de blat decupată se taie fâșii, cu acestea se înalță tortul, pentru a da senzația de cutie, delimitând marginile.

Decor: se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și colorantul roșu desfăcut într-o linguriță de apă fierbinte. Se îmbracă tortul și se nivelează. Se umple cutia cu bezele, marshmallow, bomboane cu lichior, iar pe partea dreapta pătrățele de ciocolată.
Se scoate capacul de ciocolată al cutiei de la congelator și se decorează după gust.
Se dă la frigider până la servire.

Porţii: 12
Timp de coacere: 30 min;
Timp de pregătire: 3h

  










Poftă Bună!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!