Tort cutie cadou
Poate că nu toată lumea sărbătoreşte Valentine’s Day, iar
alții nu au auzit de Dragobete. Oricare ar fi preferata noastră, până la urmă,
e o ocazie frumoasă de a sărbători iubirea. Important este să nu uităm să
ne bucurăm. Pe 14 sau pe 24 februarie, pe 8 martie, de 1 iunie, în orice altă zi,
sau în fiecare zi.
Aveam de
multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l
umplu: cu flori, cu bomboane? Iar
Valentine’s Day a
fost ocazia perfectă să le fac părinților mei o surpriză: le-am cumpărat flori
și bomboane, dar până am făcut eu tortul, s-a cam înjumătățit cutia de
bomboane, așa că am umplut tortul cu bezele, ciocolată, marshmallow și doar câteva
bomboane. Ai mei au fost foarte încântați de tort.
Ingrediente:
Capacul de ciocolată:
110 g cuvertură
de ciocolată neagră,
Blat:
90 g
morcov,
6 ouă L,
Un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor,
1
lingură zeamă de lămâie,
9
linguri făină (180 g),
95 ml
ulei,
5 g
pudră de vanilie,
10 g
praf de copt Dr. Oetker,
Crema de ness:
125 g
cremă mascarpone,
200 ml
frișcă lichidă,
3
lingurițe cacao Dr. Oetker,
1
linguriță ness,
Decor:
200 ml
frișcă lichidă,
250 g cremă
mascarpone,
1
linguriță colorant natural pudră roșu,
1
linguriță apă fierbinte,
bezele,
pătrățele
de ciocolată (Schogetten),
marshmallow,
bomboane
cu lichior,
margaretă
cu frunze de napolitană Dr. Oetker,
fluture
de napolitană,
inimioare
și perle de zahăr Dr. Oetker
Mod de pregătire:
Mai întâi
se pregătește capacul de ciocolată. Este
bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția
necesare. Se topește cuvertura de ciocolată neagră, pe baie de abur, apoi se
toarnă într-o pe baza formei de copt inimioară (folosiți doar baza, dacă
folosiți o formă de copt de tașabilă) pregătită cu foaie de copt. Se lasă pe
masă la răcit aprox 10 minute, apoi se dă la congelator, unde se ține până la
utilizare.
Blatul: se curăță morcovii, se spală, se
taie cât mai mărunt și se pun la fiert. Se lasă
la răcit, se scurg de apă și se pasează cu o furculiță.
Se bat spumă
albușurile împreună cu un praf de sare, zeamă de lămâie și îndulcitorul. Se adaugă
gălbenușurile, morcovii și uleiul, continuând amestecarea cu mixerul. Apoi se adaugă făina,
vanilia pudră și praful de copt și de aici se amestecă ușor, cu o spatulă,
pentru a păstra compoziția aerată. Se toarnă într-o formă de copt inimioară pregătită
cu foaie de copt și se coace până trece testul scobitorii (aprox 30 min, la foc
mediu, în funcție de cuptorul fiecăruia).
Crema de ness: se bat cu mixerul crema
mascarpone cu frișca lichidă, se adaugă apoi și cacaoa și nessul, omogenizând.
Montare: se taie blatul în două foi. Se umple
cu crema de ness, iar înainte de a adăuga capacul, se decupează din el
porțiunea din stânga. Bucata de blat decupată se taie fâșii, cu acestea se
înalță tortul, pentru a da senzația de cutie, delimitând marginile.
Decor: se bat cu mixerul crema
mascarpone cu frișca lichidă și colorantul roșu desfăcut într-o linguriță de apă
fierbinte. Se îmbracă tortul și se nivelează. Se umple cutia cu bezele, marshmallow,
bomboane cu lichior, iar pe partea dreapta pătrățele de ciocolată.
Se scoate
capacul de ciocolată al cutiei de la congelator și se decorează după gust.
Se dă la
frigider până la servire.
Porţii: 12
Timp de
coacere: 30 min;
Timp de
pregătire: 3h
Poftă Bună!
Deosebit!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
Ștergere