Aripioare de pui în crustă crocantă
Aripioare de pui în crustă
crocantă
Pentru o
masă în familie, am pregătit aceste aripioare de pui în crustă de
pesmet, ou și făină, dar mai întâi le-am trecut prin mirodenii. Iar ca
garnitură am făcut și câțiva cartofi prăjiți.
Ingrediente:
8
aripioare de pui,
Pesmet,
după gust,
Făină,
după gust,
1 ou,
Sare,
după gust,
1
linguriță mix mirodenii (boia dulce, coriandru, rozmarin, cimbru, oregano,
măghiran),
500 ml
ulei,
8
cartofi roșii,
Brânză cu
smântână, după gust
Mod
de preparare:
Se pârlesc
aripioarele bine, pentru a scăpa de fulgi, se spală sub jet de apă rece, apoi
se tăvălesc prin oul bătut cu sare, după gust, dar și mirodeniile preferate. Se
dau prin pesmetul amestecat cu făina și se rumenesc într-o tigaie cu ulei
încins (aprox 500 ml). Se scot pe o tavă pregătită cu șervete de hârtie, care
să absoarbă surplusul de ulei.
Pentru garnitură,
se curăță cartofii, se spală și se taie pai, se sărează și se prăjesc. Se scot,
de asemenea, pe o tavă cu șervete de hârtie.
Se servesc
cu una-două linguri de brânză cu smântână.
Porții:
4
Timp de
pregătire: 10 min,
Timp de
gătire: 1 h
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!