Rețete Pascale

Aripioare de pui în crustă crocantă


Aripioare de pui în crustă crocantă

Pentru o masă în familie, am pregătit aceste aripioare de pui în crustă de pesmet, ou și făină, dar mai întâi le-am trecut prin mirodenii. Iar ca garnitură am făcut și câțiva cartofi prăjiți.

Ingrediente:
8 aripioare de pui,
Pesmet, după gust,
Făină, după gust,
1 ou,
Sare, după gust,
1 linguriță mix mirodenii (boia dulce, coriandru, rozmarin, cimbru, oregano, măghiran),
500 ml ulei,
8 cartofi roșii,
Brânză cu smântână, după gust

Mod de preparare:
Se pârlesc aripioarele bine, pentru a scăpa de fulgi, se spală sub jet de apă rece, apoi se tăvălesc prin oul bătut cu sare, după gust, dar și mirodeniile preferate. Se dau prin pesmetul amestecat cu făina și se rumenesc într-o tigaie cu ulei încins (aprox 500 ml). Se scot pe o tavă pregătită cu șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei.
Pentru garnitură, se curăță cartofii, se spală și se taie pai, se sărează și se prăjesc. Se scot, de asemenea, pe o tavă cu șervete de hârtie.
Se servesc cu una-două linguri de brânză cu smântână.

Porții: 4
Timp de pregătire: 10 min,
Timp de gătire: 1 h




Poftă Bună!

Comentarii