Bezele cu cremă și arahide
Bezele
cu cremă și arahide
De curând, cei de la Dr Oetker mi-au făcut o supriză
frumoasă, trimițându-mi noul mix pentru bezele. De 8 martie, le-am făcut și eu
o bucurie alor mei, pregătind bezele în formă de 8, dar și floricele și lebede.
Le-am lipit două câte două cu cremă ganache și le-am dat prin fulgi de cocos,
iar altele prin arahide sărate, care au echilibrat dulcele bezelelor.
Ingrediente:
1 plic (185 g) Mix pentru bezele Dr. Oetker,
70 ml apă rece de la frigider,
5 picături colorant alimentar gel roșu Dr. Oetker,
Pentru cremă:
100 ml frișcă lichidă,
50 g ciocolată amăruie,
Pentru decor:
Arahide sărate, după gust,
Fulgi de cocos, după gust
Mod de preparare:
Pentru bezele: într-un bol încăpător, se amestecă, cu
mixerul apa rece de la frigider cu mixul pentru bezele, pentru 6 minute, până
se obține o bezea fermă. O parte din bezea (mai multă, mai puțină, după gust)
se amestecă împreună cu câteva picături de colorant roșu, pentru o nuanță
delicată de roz.
Se umple un poș pentru ornat și se fac forme de lebede,
aripile pentru lebede, apoi se fac și floricele și opturi cu bezeaua colorată
în roz, în tăvile pregătite cu hârtie de copt. Eu am obținut 2 tăvi.
Se dau bezelele (se pot introduce ambele tăvi odată în
cuptor) la cuptor (nu se preîncălzește), la foc foarte mic, pentru 25 de
minute. Eu am ținut și ușa întredeschisă. Se stinge focul. Nu se scot brusc din
cuptor (pentru că vor crăpa), ci se lasă să se usuce în cuptor, cu ușa închisă,
pentru 1h și 20 min. Au ieșit super, am fost încântată de textura și
consistența lor.
Pentru cremă: se încălzesc pe baie de abur frișca lichidă
cu ciocolata amăruie, până se topește ciocolata. Se omogenizează, se dă la
frigider aprox 5-10 minute, apoi se bate cu mixerul până devine cremoasă.
Montare și decor: se lipesc bezelele două câte două cu
cremă ganache și se dau prin arahide sărate. Deși arahidele sunt sărate,
credeți-mă că este o combinație delicioasă! Am dat câteva și prin fulgi de
cocos, pentru sora mea.
Timp de
pregătire: 1h 40min
Timp de
coacere: 25 min
Porţii: 10
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!