Paine coronita cu iaurt, bere si seminte
Pâine coroniță cu iaurt, bere și semințe
Pâinea de casă e cea mai bună. Am pregătit de data aceasta o pâine cu iaurt, bere (fără alcool, că așa s-a nimerit), semințe de floarea soarelui, susan, in și mac.
Ingrediente:
25 g
drojdie proaspătă,
200 ml
apă călduţă,
150 ml bere
fără alcool,
3
linguri iaurt,
500 g făină
550,
100 g
făină albă (pentru frământat),
2
linguriţe (rase) sare,
În plus:
300 ml apă pentru copt,
Semințe
de susan,
Semințe
de in,
Semințe
de mac,
Semințe de floarea soarelui decojite
Semințe de floarea soarelui decojite
Mod de preparare:
Se
fărâmițează drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le,
să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât cuprinde,
amestecând bine. Sarea se adaugă odată cu făina. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină și se
frământă, până se obţine un aluat, pufos, ușor moale. Se acoperă cu folie alimentară
şi se lasă la crescut o oră.
Se
împarte aluatul în 9 bucăți mici, se rulează, lungindu-le cu dosul palmelor și
se împletesc câte 4, se așază într-o
tavă pregătită cu foaie de copt, iar a noua bucată de aluat se așază în mijloc
și se crestează sub formă de spice.
Se mai
lasă la crescut cam 30 de minute.
Se unge
pâinea cu apă, se presară semințe, după gust, se dă la cuptorul preîncălzit, la
foc mic aprox 50 de minute (sau până consideraţi că e bine coaptă, în funcţie de
cuptorul vostru). În cuptor se introduce o altă tavă cu 300 ml apă, pentru ca
aburii să frăgezească coaja pâinii. După aprox 15 minute, se îndepărtează acea
tavă cu apă, pentru ca pâinea să se rumenească ușor.
Timp de
pregătire: 1h 40min
Timp de
coacere: 50 min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!