Fursecuri de Paște
Fursecuri
de Paște
Am
pregătit aceste fursecuri cu vanilie și lămâie, în formă de ouă, iepurași, miei, flori
și rățuște și le-am decorat pentru Paște. Preferatele mele la decorat au fost
oușoarele, pe care am vrut să le glazurez astfel încât să semene cu niște mici
tablouri, mieii i-am făcut totuși albi, iar rățuștele au mai primit și câteva
pene colorate. Iepurașii au ieșit de ciocolată. Sper să vă placă.
Timp de
pregătire: 1h 30min
Timp de
coacere: 15 min/tavă (se obțin 2 tăvi)
Porţii:
12
Ingrediente:
Pentru
aluat:
130 unt/margarină,
2 ouă,
3 lg (90
g) miere,
Un praf
de sare,
O
jumătate de linguriță esență de vanilie,
O
jumătate de linguriță coajă de lămâie,
240 g
făină,
7 g praf
de copt,
Pentru
glazură:
150 g
ciocolată albă,
0,5
linguriță colorant natural pudră orange,
0,5
linguriță colorant natural pudră verde,
0,5
linguriță colorant natural pudră lila,
0,5
linguriță colorant natural pudră albastru,
0,5
linguriță colorant natural pudră galben,
0,5
linguriță colorant natural pudră roșu
2
lingurițe apă fierbinte/ colorant (în total 12 lingurițe),
Ornamente
de zahăr (fire și perluțe) Dr. Oetker,
Semințe
de mac pentru ochi
Mod
de preparare:
Aluatul:
se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă
ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox
210 g), amestecând și frământând până se obține un aluat consistent, dar pufos.
Se răstoarnă pe masă, se presară puțină făină (aprox 30 g) și se întinde
aluatul în foaie nici subțire, nici prea groasă.
Se taie
aluatul cu forme de patiserie pentru iepurași, miei, rățuște, ouă și floricele,
sau cel puțin așa le-am avut eu, folosiți ce vă place.
Se transferă
fursecurile într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se coc aprox 15 min, având
grijă să nu le rumenim. Se lasă la răcit.
Glazura:
se topește ciocolata albă pe baie de abur.
În boluri
mai mici, se dizolvă mai înainte coloranții pudră în câte o linguriță de apă
fierbinte, se amestecă bine, apoi se adaugă ciocolată albă, după plac, peste
colorant, se amestecă și se observă că ciocolata pare că se brânzește, dar nu
vă speriați, atunci se adaugă și a doua linguriță de apă fierbinte, amestecând
bine, pentru a se face lichidă la loc. Este mai ușor de ornat cât este caldă,
lichidă. Pe măsură ce se întărește, se usucă și se întărește, deci va trebui să
lucrați repede.
Se procedează
la fel pentru toți coloranții, însă se oprește și alb separat, pentru
fursecurile-miei.
Pentru fursecurile
miei și rățuște, se pot folosi semințe de mac pentru ochișori.
Notă: dacă
vreți să obțineți nuanțe, folosiți mai mult colorant într-un bol, mai puțin în
altul, în funcție de ce nuanțe doriți. eu, de exemplu, am folosit o jumătate de
linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un lila delicat, iar în
alt bol o linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un mov mai
închis. La lista de ingrediente am specificat strict cele necesare, acum
fiecare variază culorile după plac, bineînțeles.
Poftă Bună și Paște Fericit!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!