Rață la cuptor, cu portocală și vin


Rață la cuptor, cu portocală și vin

Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta, pentru Paște să pregătim rață. Am am lăsat-o la marinat cu vin, portocală și mirodenii, apoi am dat-o la cuptor. Pentru garnitură, am ales cartofi natur cu unt și mărar.

Timp de pregătire: 2h 20min

Timp de coacere: 2h
Porţii: 6


Ingrediente:
Pentru rață:
1 rață,
250 ml vin alb,
500 ml apă,
50 ml ulei,
1 linguriță sare,
1 lingură mix mirodenii: cimbru, oregano, boia dulce, coriandru, măghiran, rozmarin

Pentru garnitură:
800 g cartofi noi,
1 l apă,
1 linguriță rasă sare,
100 g unt,
Mărar, după gust

Mod de preparare:
Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la marinat așa o oră, apoi se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă la marinat o oră.
După acest timp, se adaugă apă în tavă și se dă tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic.

  

Pentru garnitură, se curăță și se spală cartofii, se pun la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare. Când s-au fiert, se dau de pe foc, se scurg de apă, se adaugă untul și mărarul spălat și tocat foarte mărunt și se amestecă.



Poftă Bună!

Comentarii