Rață la cuptor, cu portocală și vin
Rață la cuptor, cu
portocală și vin
Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta,
pentru Paște să pregătim rață. Am am lăsat-o la marinat cu vin, portocală și
mirodenii, apoi am dat-o la cuptor. Pentru garnitură, am ales cartofi natur cu
unt și mărar.
Timp de pregătire: 2h 20min
Timp de coacere: 2h
Porţii: 6
Ingrediente:
Pentru rață:
1 rață,
1 rață,
250 ml vin alb,
500 ml apă,
50 ml ulei,
1 linguriță sare,
1 lingură mix mirodenii: cimbru, oregano, boia dulce,
coriandru, măghiran, rozmarin
Pentru garnitură:
800 g cartofi noi,
1 l apă,
1 linguriță rasă sare,
100 g unt,
Mărar, după gust
Mod de preparare:
Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge
pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu
vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor
pătrunde aromele la marinat. Se lasă la marinat așa o oră, apoi se întoarce și
pe partea cealaltă și se mai lasă la marinat o oră.
După acest timp, se adaugă apă în tavă și se dă tava la
cuptor pentru 2 ore, la foc mic.
Pentru garnitură, se curăță și se spală cartofii, se pun
la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare. Când s-au
fiert, se dau de pe foc, se scurg de apă, se adaugă untul și mărarul spălat și
tocat foarte mărunt și se amestecă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!