Biscotti Amaretti
Biscotti Amaretti
Dintre
rețetele bucătăriei italiene, biscuiții amaretti sunt printre preferații mei.
Sunt buni, aromați, crocanți și miros încântător.
Timp de
pregătire: 35 min
Timp de coacere:
45 min
Porții: 8
Ingrediente:
65 g
albuș,
100 g
migdale blanșate și măcinate,
70 g
zahăr tos,
Un praf
de sare,
33 g
făină,
Un vârf
de cuțit pudră de vanilie,
25 g
griș,
2
linguri apă,
2
linguri zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul (dat la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin), un praf de sare, vanilia. Se adaugă peste albușuri, ingredientele uscate și se frământă cu mâna sau cu furculița până se obține un aluat moale, umed și lipicios, cu o textură păstoasă. Se adaugă puțin griș la frământare. Se nivelează aluatul cu puțină apă și se lasă la odihnit 10 minute.
Se
formează mici bulgărași, din aluat, având grijă să umezim tot timpul mâinile,
pentru că aluatul e lipicios.
Se așază
biscuiții într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se presară cu zahăr pudră.
Se lasă așa pe masă o oră. Vor face o crustă deasupra (nu se vede, dar se simte
când puneți degetul). Trebuie acum suflat sau îndepărtat cu o pensulă tot
zahărul de pe ei și din tavă.
Se
pornește cuptorul și se dă tava la cuptor, la foc foarte mic, aprox 45 de
minute, la cuptorul cu gaz.
Se obțin
17 biscuiți.
Se pot păstra într-un borcan pentru biscuiți.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!