Biscotti Amaretti


Biscotti Amaretti
Dintre rețetele bucătăriei italiene, biscuiții amaretti sunt printre preferații mei. Sunt buni, aromați, crocanți și miros încântător.

Timp de pregătire: 35 min
Timp de coacere: 45 min
Porții: 8

Ingrediente:
65 g albuș,
100 g migdale blanșate și măcinate,
70 g zahăr tos,
Un praf de sare,
33 g făină,
Un vârf de cuțit pudră de vanilie,
25 g griș,
2 linguri apă,
2 linguri zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul (dat la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin), un praf de sare, vanilia. Se adaugă peste albușuri, ingredientele uscate și se frământă cu mâna sau cu furculița până se obține un aluat moale, umed și lipicios, cu o textură păstoasă. Se adaugă puțin griș la frământare. Se nivelează aluatul cu puțină apă și se lasă la odihnit 10 minute.



Se formează mici bulgărași, din aluat, având grijă să umezim tot timpul mâinile, pentru că aluatul e lipicios.
Se așază biscuiții într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se lasă așa pe masă o oră. Vor face o crustă deasupra (nu se vede, dar se simte când puneți degetul). Trebuie acum suflat sau îndepărtat cu o pensulă tot zahărul de pe ei și din tavă.


Se pornește cuptorul și se dă tava la cuptor, la foc foarte mic, aprox 45 de minute, la cuptorul cu gaz.
Se obțin 17 biscuiți.
Se pot păstra într-un borcan pentru biscuiți.






Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii