Bruschetti cu mozzarella, roșii cherry și busuioc


Bruschetti cu mozzarella, roșii cherry și busuioc

Pentru o cină frugală, am ales să pregătesc bruschetti cu mozzarella, roșii, ulei de măsline, busuioc, ouă și șuncă. Le poți pregăti cu ingredientele pe care le ai la îndemână sau care îți plac. Sunt gata repede și sunt tare bune!


Timp de pregătire: 15 min
Timp de gătire: 10 min
Porţii: 4

Ingrediente:
1 baghetă,
un fir de usturoi,
Ulei de măsline, după gust,
Sare, după gust,
Busuioc uscat, după gust,
frunze de salată, după gust,
125 g brânză Mozzarella (bulgăraș),
12 roșii cherry,
4 ouă,
4 felii șuncă crud uscată / pastramă / jambon,
busuioc proaspăt, după gust

Mod de preparare:

Tai bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic.

Freci feliile de pâine cu usturoi, le ungi cu ulei de măsline pe ambele fețe și le rumenești ușor la panini maker / sandwich maker ori la cuptor. Apoi presari pe ele sare și busuioc uscat.

De asemenea, rumenești în același mod și feliile de jambon sau orice șuncă preferi, unul-două minute, se vor usca puțin.


Între timp, pui ouăle la fiert (pentru 10 minute), după care le scoți cu un clește (pentru paste) din apă, le ții sub jet de apă rece și le decojești. Le tai felii.

După aceea, tai roșioarele în patru, iar bulgărele de mozzarella îl scurgi bine de zer și îl tai cuburi.


Montare: decorezi fiecare felie de pâine cu salată, roșii, mozzarella, ouă, șuncă și busuioc proaspăt.







Poftă Bună!

Comentarii