Mini-Cannoli cu mascarpone
Mini-Cannoli cu mascarpone
Tradițional,
se umplu cu o cremă cu ricotta, fulgi de ciocolată și scorțișoară, însă eu am
pregătit o variantă reinterpretată, și anume mini cannoli (pentru că formele mele
au fost mici) umplute cu o cremă din mascarpone, ciocolată cu lapte, vanilie și
scorțișoară.
Timp de pregătire: 40min
Timp de gătire: 30 min
Porții: 8
Ingrediente:
Pentru cannoli:
240 g
făină,
Un praf
de sare,
30 g
unt,
120 ml
vin alb,
1
gălbenuș,
1
linguriță zahăr,
Pentru cremă:
250 g
mascarpone,
50 ml
frișcă lichidă,
Un praf
de sare,
20 g ciocolată
cu lapte,
Un vârf
de cuțit scorțișoară,
Un vârf
de cuțit pudră de vanilie
În plus:
600 ml
ulei,
40 g
făină,
30 ml
apă
Mod de preparare:
Aluatul:
se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu
degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se transferă
pe blatul de lucru presărat cu puțină (40 g) făină și se frământă ușor, dându-i
formă rotundă. Nu frământați prea mult, ca să nu-l înfîinați prea tare. Se împachetează
aluatul în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute.
Se
amestecă, într-un bol, cu mixerul, crema mascarpone cu frișca lichidă, scorțișoara
și vanilia. Se dă puțină ciocolată pe răzătoare sau se rad din ea cârlionți
folosind un cuțit zimțat. Se amestecă ușor acum. Se dă la rece.
Se scoate
aluatul pe masa (presărată mai devreme cu făină) și se întinde în foaie
subțire. Se decupează din el cercuri, cu un pahar, sau o formă de patiserie. Se
pregătește o ceșcuță cu puțină (30 ml) apă. Acum, se așază tubul de patiserie
sau pentru cannoli pe mijlocul cercului de aluat, se aduc capetele împreună,
lipindu-le cu puțină apă și suprapunându-le.
Într-o
cratiță, se încinge uleiul până la 180 de grade și se prăjesc cannoli,
întorcându-i și pe o parte, și pe alta, până devin aurii. Se scot pe o tavă pregătită
cu mai multe șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei. Se scot cu
grijă tuburile fierbinți și se pregătesc alte și alte cannoli.
După ce
s-au răcit, se umple cu cremă.
Sugestie de servire: Se pudrează
cu zahăr, (faceți poze cu multi shot în timp ce le pudrați, probabil că veți
umple toată masa cu zahăr pudră, dar e distractiv).
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!