Mini-Cannoli cu mascarpone


Mini-Cannoli cu mascarpone
Tradițional, se umplu cu o cremă cu ricotta, fulgi de ciocolată și scorțișoară, însă eu am pregătit o variantă reinterpretată, și anume mini cannoli (pentru că formele mele au fost mici) umplute cu o cremă din mascarpone, ciocolată cu lapte, vanilie și scorțișoară.

Timp de pregătire: 40min
Timp de gătire: 30 min
Porții: 8

Ingrediente:
Pentru cannoli:
240 g făină,
Un praf de sare,
30 g unt,
120 ml vin alb,
1 gălbenuș,
1 linguriță zahăr,

Pentru cremă:
250 g mascarpone,
50 ml frișcă lichidă,
Un praf de sare,
20 g ciocolată cu lapte,
Un vârf de cuțit scorțișoară,
Un vârf de cuțit pudră de vanilie

În plus:
600 ml ulei,
40 g făină,
30 ml apă

Mod de preparare:
Aluatul: se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu puțină (40 g) făină și se frământă ușor, dându-i formă rotundă. Nu frământați prea mult, ca să nu-l înfîinați prea tare. Se împachetează aluatul în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute.
Se amestecă, într-un bol, cu mixerul, crema mascarpone cu frișca lichidă, scorțișoara și vanilia. Se dă puțină ciocolată pe răzătoare sau se rad din ea cârlionți folosind un cuțit zimțat. Se amestecă ușor acum. Se dă la rece.


Se scoate aluatul pe masa (presărată mai devreme cu făină) și se întinde în foaie subțire. Se decupează din el cercuri, cu un pahar, sau o formă de patiserie. Se pregătește o ceșcuță cu puțină (30 ml) apă. Acum, se așază tubul de patiserie sau pentru cannoli pe mijlocul cercului de aluat, se aduc capetele împreună, lipindu-le cu puțină apă și suprapunându-le.


Într-o cratiță, se încinge uleiul până la 180 de grade și se prăjesc cannoli, întorcându-i și pe o parte, și pe alta, până devin aurii. Se scot pe o tavă pregătită cu mai multe șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei. Se scot cu grijă tuburile fierbinți și se pregătesc alte și alte cannoli.
După ce s-au răcit, se umple cu cremă.

Sugestie de servire: Se pudrează cu zahăr, (faceți poze cu multi shot în timp ce le pudrați, probabil că veți umple toată masa cu zahăr pudră, dar e distractiv).





Poftă Bună!

Comentarii