Panna Cotta cu capsuni
Panna Cotta cu căpșuni
Culorile
Italiei la pahar, într-un desert de vară delicios și aromat.
Timp de
pregătire: 2h 35 min
Timp de
gătire: 15 min
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru Panna Cotta:
200 ml frișcă lichidă,
200 ml lapte,
2,5 ml
îndulcitor,
un praf de sare,
Un vârf
de cuțit pudră de vanilie,
8 g
gelatină + 3 linguri apă rece,
Pentru sosul de căpșuni:
500 g
căpșuni,
5 ml
îndulcitor,
100 ml
apă
Decor:
Frunze
de mentă, după gust,
4
sticksuri de ciocolată cu mentă
Mod
de preparare:
Panna Cotta:
Se
hidratează gelatina în apă rece.
Se înfierbântă
frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru
bucătărie. Când amestecul ajunge la 50 de grade, se dă de pe foc (dacă se
înfierbântă mai tare, se va tăia frișca, eu am avut o frișcă lichidă UHT).
Se
adaugă gelatina în amestecul de lapte, se amestecă bine, apoi se strecoară,
pentru a evita eventualele cocoloașe de gelatină.
Se așază
paharele într-o tavă, pregătită cu un șervet de bucătărie, astfel încât
paharele să stea înclinate.
Se
toarnă din amestecul de lapte cu frișcă în pahare, astfel încât să le umplem pe
jumătate. Se dă tava la frigider, să se închege amestecul (aprox 2h).
Cât se
răcește crema la frigider, se pregătește sosul
de căpșuni.
Se spală
căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu
îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până scad un pic (aprox 10
minute). Se pasează la blender. Se obține un sos, care apoi se trece prin
strecurătoare, pentru a scăpa de semințe și a fi cât mai fin.
Se dă și
sosul la frigider până la montare.
Montare
și Decor:
Se scot
paharele, se toarnă sosul de căpșuni.
Se
garnisește cu frunze de mentă proaspătă și sticksuri de ciocolată cu mentă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!