Pizza cu ton, măsline și mozzarella
Pizza cu ton, măsline și mozzarella
De mult
tot ziceam că o să încerc o pizza cu ton, iată că i-a venit timpul. Mie mi s-a
părut mai gustoasă rece, dar e numai o chestiune de preferințe. Am pus și
măsline pe ea și a ieșit tare bună.
Timp de pregătire: 35 min
Timp de coacere: 15 min
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru
aluat:
12 g
drojdie proaspătă,
120 ml
apă caldă,
220 g
făină,
2
linguri ulei de măsline,
½ linguriță
sare,
Pentru
topping:
2
lingurițe sos de roșii,
Busuioc
uscat,
½ conservă
de ton,
Măsline negre,
Opțional:
măsline kalamata,
Mozzarella
bloc (Delicii Calde),
În plus:
30 g
făină (pentru blatul de lucru),
100 ml
apă (pentru procesul de coacere)
Mod
de preparare:
Se
adaugă în bolul de la mixer mai întâi 180 g făină, se face o gropiță, în care
se adaugă drojdia dizolvată în apa caldă și uleiul de măsline, apoi se adaugă
sarea, într-o parte, având grijă să nu atingă drojdia. Se începe frământarea,
acum eu am mai pus 40 g făină. Se frământă până se obține o cocă moale și cu
textură netedă (semn că e suficient frământat).
Se
transferă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină (30 g) făină și se
frământă doar cât să-i dăm formă. Se transferă aluatul într-un bol și se lasă
deoparte, la dospit 20-30 de minute. Va deveni pufos și aerat.
Se
întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii, se presară
busuioc.
Se
desface conserva de ton și se scurge bine. Se presară ton pe pizza, după gust.
Eu am avut nevoie doar de jumătate din conservă, a fost suficient, deci 90 g.
Se
curăță măslinele negre și, opțional, câteva kalamata și se presară pe pizza.
Se rade
mozzarella (am folosit din cea tip bloc, ce se poate rade).
Se coace
la foc iute 15 minute. Se mai introduce în cuptor o tavă cu 100 ml apă. Aburii
vor face aluatul pufos. Aveți grijă să îndepărtați tava după ce s-a evaporat
apa.
Notă: eu am frământat aluatul la
mixer până am obținut o cocă moale și netedă, apoi am transferat aluatul pe
blatul presărat cu puțină făină și am mai frământat doar cât să-i dau formă, de
aceea am avut nevoie de mai puțină făină decât de obicei.
Tips: drojdia se dilzovă în apă
caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie
dospirea.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!