Salată caprese
Salată caprese
Vara își
face simțită prezența și mă încântă cu aromele ei mediteraneene. Am pregătit o
salată cu specific italian ușoară și delicioasă.
Timp de pregătire: 15 min
Porții: 4
Ingrediente:
200 g
roșii cherry,
50 g
măsline negre (curățate),
250 g
brânză Mozzarella (2 bulgărași),
2
linguri ulei de măsline,
Câteva frunze
de busuioc proaspăt (pentru decor),
1 salată
salanova (Terra Verde),
Sare,
după gust
Mod de preparare:
Se spală
salata și se rupe bucățele mici, cu mâinile. Se spală roșiile și se feliază. Bulgărașii
de brânză mozzarella se scurg bine de zer și se rup cu mâna. Măslinele se
curăță de sâmburi.
Ingredientele
sunt pentru 4 porții, dar nu se amestecă toate într-un bol, ci se aranjează
fiecare farfurie, în parte, pentru un aspect plăcut și armonios. Astfel, se
așază mai întâi un strat de frunzulițe de salată, se adaugă măsline, roșiile,
mozzarella. Se presară sare, după gust și se stropește cu ulei de măsline.
La final, se decorează cu busuioc proaspăt.
La final, se decorează cu busuioc proaspăt.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!