Salată caprese


Salată caprese
Vara își face simțită prezența și mă încântă cu aromele ei mediteraneene. Am pregătit o salată cu specific italian ușoară și delicioasă.

Timp de pregătire: 15 min
Porții: 4

Ingrediente:
200 g roșii cherry,
50 g măsline negre (curățate),
250 g brânză Mozzarella (2 bulgărași),
2 linguri ulei de măsline,
Câteva frunze de busuioc proaspăt (pentru decor),
1 salată salanova (Terra Verde),
Sare, după gust

Mod de preparare:
Se spală salata și se rupe bucățele mici, cu mâinile. Se spală roșiile și se feliază. Bulgărașii de brânză mozzarella se scurg bine de zer și se rup cu mâna. Măslinele se curăță de sâmburi.
Ingredientele sunt pentru 4 porții, dar nu se amestecă toate într-un bol, ci se aranjează fiecare farfurie, în parte, pentru un aspect plăcut și armonios. Astfel, se așază mai întâi un strat de frunzulițe de salată, se adaugă măsline, roșiile, mozzarella. Se presară sare, după gust și se stropește cu ulei de măsline. 
La final, se decorează cu busuioc proaspăt.





Poftă Bună!

Distincții culinare:

Rețetă publicată în Revista Practic în Bucătărie nr. 10/2020.

Comentarii