Spaghete Milaneze
Ador bucătăria italiană, în mod special, pastele, pentru că pot
găti mese simple sau complexe, dar mereu gustoase. De data aceasta, am pregătit
o rețetă clasică.
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
gătire: 21 min
Porții:
4
Ingrediente:
250 g
spaghete,
180 g
ciuperci,
50 g
pancetta,
500 g tomato
passata (piure de roșii),
1 ceapă
albă,
1 fir de
usturoi verde,
Parmezan,
după gust,
Busuioc
uscat, după gust,
Busuioc
proaspăt, după gust,
Oregano
uscat, după gust,
Sare, după
gust,
30 ml
ulei,
1200 ml
apă
Mod de preparare:
Pui spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Le fierbi al dente.
Mai
departe, cureți ciupercile de pielițe (opțional și piciorușele), le spali (mai
au fire de pământ pe ele) și le feliezi. Cureți ceapa, o speli și o tai
solzișori. Toci usturoiul. Tai pancetta în fâșii scurte.
Separat, într-o tigaie mai mare (în care să încapă și pastele la final) înfierbânți puțin ulei, călești ceapa și usturoiul maxim 4 minute, adaugi ciupercile, le călești până când sucul lăsat de ciuperci se trage, iar ciupercile s-au rumenit ușor (aprox 5 minute). Adaugi și pancetta și le călești împreună încă 2 minute. Adaugi piureul de roșii (poate o să ți se pară mult piure de roșii, însă vei vedea că spaghetele vor absorbi bine sosul) cu 200 ml apă, busuioc uscat, oregano uscat și fierbi încă 7 minute.
Scurgi
pastele de apă și transferi în tigaia cu sos, pentru a le fierbe împreună aprox
3 minute, astfel ca toate aromele să se întrepătrundă.
La
final, garnisești cu busuioc proaspăt și servești cu parmezan ras.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!