Spaghete Milaneze


Spaghete milaneze

Ador bucătăria italiană, în mod special, pastele, pentru că pot găti mese simple sau complexe, dar mereu gustoase. De data aceasta, am pregătit o rețetă clasică.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 21 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

250 g spaghete,

180 g ciuperci,

50 g pancetta,

500 g tomato passata (piure de roșii),

1 ceapă albă,

1 fir de usturoi verde,

Parmezan, după gust,

Busuioc uscat, după gust,

Busuioc proaspăt, după gust,

Oregano uscat, după gust,

Sare, după gust,

30 ml ulei,

1200 ml apă

 Mod de preparare:

Pui spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Le fierbi al dente. 

Mai departe, cureți ciupercile de pielițe (opțional și piciorușele), le spali (mai au fire de pământ pe ele) și le feliezi. Cureți ceapa, o speli și o tai solzișori. Toci usturoiul. Tai pancetta în fâșii scurte.

 Separat, într-o tigaie mai mare (în care să încapă și pastele la final) înfierbânți puțin ulei, călești ceapa și usturoiul maxim 4 minute, adaugi ciupercile, le călești până când sucul lăsat de ciuperci se trage, iar ciupercile s-au rumenit ușor (aprox 5 minute). Adaugi și pancetta și le călești împreună încă 2 minute. Adaugi piureul de roșii (poate o să ți se pară mult piure de roșii, însă vei vedea că spaghetele vor absorbi bine sosul) cu 200 ml apă,  busuioc uscat, oregano uscat și fierbi încă 7 minute.

Scurgi pastele de apă și transferi în tigaia cu sos, pentru a le fierbe împreună aprox 3 minute, astfel ca toate aromele să se întrepătrundă.

La final, garnisești cu busuioc proaspăt și servești cu parmezan ras.






Poftă Bună!

Comentarii