Tort cu migdale și flori (Cris 33)
Tort cu migdale și flori
Am reușit,
după atât timp, să cumpăr apă din flori de portocal, special pentru aniversarea
surorii mele, care iubește citricele și dorea să-i fac un tort cu această aromă.
La blat am folosit și migdale, a ieșit pufos și aromat. Această apă are un
parfum deosebit și e destul de concentrată, astfel că este suficientă o
linguriță la sirop sau la un blat de tort. Ca umplutură, am ales o cremă de
ciocolată și l-am decorat cu multe flori colorate.
Timp de pregătire: 2h 35min
Timp de coacere: 25 min
Porții: 12
Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă M,
Un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor,
1 linguriță
apă din flori de portocal,
100 g
migdale blanșate și măcinate,
50 g
făină 000,
7 g praf
de copt,
Pentru sirop:
400 ml
apă,
1 lingură
coajă de portocală (în zahăr, la borcan),
1 linguriță
apă din flori de portocal,
Pentru cremă:
200 ml
lapte,
2
gălbenușuri,
2,5 ml
îndulcitor,
5 g
pudră de vanilie Bourbon,
30 g
făină 000,
60 g
ciocolată cu lapte,
50 g
unt,
50 ml
frișcă lichidă,
Pentru decor:
250 g
cremă mascarpone,
300 g frișcă
lichidă,
Un vârf
de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
½ linguriță
colorant natural pudră orange,
½ linguriță
colorant natural pudră galben,
½ linguriță
colorant natural pudră lila,
½ linguriță
colorant natural pudră verde,
½ linguriță
colorant natural pudră albastru,
5
lingurițe apă fierbinte,
1
lingură suc de sfeclă roșie,
Mod
de preparare:
Blatul:
Se bat
spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de
portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt și făina. Nu am adăugat altă
grăsime, întrucât migdalele conțin uleiuri naturale, blatul a avut o textură ca
acela cu nuci, mi-a plăcut foarte mult. A ieșit aromat de la apa din flori de
portocal, eu consider că este suficientă o linguriță, însă gustați și adaptați
la gustul vostru.
Se toarnă
compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt, se dă la
cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 25 de minute (sau până trece testul
scobitorii). Se lasă la răcit.
Siropul:
Se fierb,
pe foc mic, aprox 7-8 minute, apa cu coaja de portocală și apa din flori de
portocal. Se lasă la răcit.
Crema:
Se pun
într-o crăticioară laptele, gălbenușurile, îndulcitorul, vanilia, făina și se
fierb pe foc mic, până se îngroașă, amestecând cu un tel tot timpul. Când s-a
îngroșat, se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă buățele și untul se
amestecă bine, până s-a topit ciocolata. Se lasă la răcit, apoi se adaugă
frișca lichidă, amestecând cu mixerul până devine cremoasă.
Montare:
Se taie
blatul în două foi și se însiropează.
Se umple
cu crema de ciocolată.
Decor:
Se bat
împreună crema mascarpone cu frișca lichidă și vanilia, până capătă o
consistență cremoasă.
Se îmbracă
tortul în alb.
Se pregătesc
coloranții: la fiecare ½ linguriță de colorant se adaugă 1 linguriță de apă
fierbinte, amestecând bine. Pentru roșu, am folosit suc
de sfeclă roșie. Apoi restul de cremă se împarte în bolurile cu
coloranți, după plac.
Se decorează
tortul cu flori. Eu am folosit duiuri de tot felul pentru trandafir de ceai,
lalea, iar trandafirii i-am făcut separat cu un dui petală și i-am transferat
pe tort.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!