Tort cu migdale și flori (Cris 33)


Tort cu migdale și flori
Am reușit, după atât timp, să cumpăr apă din flori de portocal, special pentru aniversarea surorii mele, care iubește citricele și dorea să-i fac un tort cu această aromă. La blat am folosit și migdale, a ieșit pufos și aromat. Această apă are un parfum deosebit și e destul de concentrată, astfel că este suficientă o linguriță la sirop sau la un blat de tort. Ca umplutură, am ales o cremă de ciocolată și l-am decorat cu multe flori colorate.

Timp de pregătire: 2h 35min
Timp de coacere: 25 min
Porții: 12

Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă M,
Un praf de sare,
5 ml îndulcitor,
1 linguriță apă din flori de portocal,
100 g migdale blanșate și măcinate,
50 g făină 000,
7 g praf de copt,

Pentru sirop:
400 ml apă,
1 lingură coajă de portocală (în zahăr, la borcan),
1 linguriță apă din flori de portocal,

Pentru cremă:
200 ml lapte,
2 gălbenușuri,
2,5 ml îndulcitor,
5 g pudră de vanilie Bourbon,
30 g făină 000,
60 g ciocolată cu lapte,
50 g unt,
50 ml frișcă lichidă,

Pentru decor:
250 g cremă mascarpone,
300 g frișcă lichidă,
Un vârf de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
½ linguriță colorant natural pudră orange,
½ linguriță colorant natural pudră galben,
½ linguriță colorant natural pudră lila,
½ linguriță colorant natural pudră verde,
½ linguriță colorant natural pudră albastru,
5 lingurițe apă fierbinte,
1 lingură suc de sfeclă roșie,

Mod de preparare:
Blatul:
Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt și făina. Nu am adăugat altă grăsime, întrucât migdalele conțin uleiuri naturale, blatul a avut o textură ca acela cu nuci, mi-a plăcut foarte mult. A ieșit aromat de la apa din flori de portocal, eu consider că este suficientă o linguriță, însă gustați și adaptați la gustul vostru.
Se toarnă compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 25 de minute (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.


Siropul:
Se fierb, pe foc mic, aprox 7-8 minute, apa cu coaja de portocală și apa din flori de portocal. Se lasă la răcit.

Crema:
Se pun într-o crăticioară laptele, gălbenușurile, îndulcitorul, vanilia, făina și se fierb pe foc mic, până se îngroașă, amestecând cu un tel tot timpul. Când s-a îngroșat, se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă buățele și untul se amestecă bine, până s-a topit ciocolata. Se lasă la răcit, apoi se adaugă frișca lichidă, amestecând cu mixerul până devine cremoasă.

Montare:
Se taie blatul în două foi și se însiropează.
Se umple cu crema de ciocolată.


Decor:
Se bat împreună crema mascarpone cu frișca lichidă și vanilia, până capătă o consistență cremoasă.
Se îmbracă tortul în alb.
Se pregătesc coloranții: la fiecare ½ linguriță de colorant se adaugă 1 linguriță de apă fierbinte, amestecând bine. Pentru roșu, am folosit suc de sfeclă roșie. Apoi restul de cremă se împarte în bolurile cu coloranți, după plac.
Se decorează tortul cu flori. Eu am folosit duiuri de tot felul pentru trandafir de ceai, lalea, iar trandafirii i-am făcut separat cu un dui petală și i-am transferat pe tort.
  
  









Poftă Bună!

Comentarii