Tort de ciocolată, cu frișcă și căpșuni
Tort de ciocolată, cu frișcă și căpșuni
Am
acceptat provocarea @heidi.chocolate
și am ales să pregătesc tortul propus de @tastebazaar pentru că mi s-a
părut interesant și nu mai încercasem așa ceva până acum. Eu am redus
cantitățile pentru că am vrut un tort mai mic. Pentru a da o notă personală, am
tras căpșunile în ciocolată și am adăugat flori de frișcă în două culori. Sper
să vă placă.
Tortul
mi s-a părut delicios, sper să vă placă și vouă!
Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 40 min
Porții: 8
Ingrediente:
Blatul:
100 g ciocolată Heidi 75% cacao,
4 ouă S,
100 g unt,
100 zahăr,
o lingură cafea instant,
20 g cacao,
Blatul:
100 g ciocolată Heidi 75% cacao,
4 ouă S,
100 g unt,
100 zahăr,
o lingură cafea instant,
20 g cacao,
Decor:
130 ml frișcă lichidă,
130 ml frișcă lichidă,
1
lingură de suc de sfeclă roșie,
200 g
căpșuni,
50 g
ciocolată Heidi 75% cacao,
20 g ciocolată albă,
20 g ciocolată albă,
Floricele,
Bucățele
de ciocolată,
Frunze
de mentă
Mod de preparare:
Blatul:
Se pun
la topit, pe baie de aburi, ciocolata mărunțită împreună cu untul rece tăiat
cuburi. Se amestecă până se omogenizează frumos și se dă deoparte. Se adaugă și
cafeaua, se amestecă și se lasă la răcit.
Între
timp, se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se dau deoparte.
Separat,
se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă cacaoa cernută
și amestecul de ciocolată pregătit mai devreme, amestecând tot cu mixerul. Apoi
se încorporează treptat spuma de albușuri, amestecând ușor, pentru a păstra
compoziția aerată.
Se
toarnă compoziția într-o formă rotundă pentru tort (de 18 cm diametru),
pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute, la
foc mic.
Când
este gata, se scoate cu grijă din formă, pe un grătar de răcire și se lasă la
răcit.
Montare
și decor:
Se bate frișca lichidă până devine cremoasă, apoi jumătate din ea se amestecă ușor cu o linguriță, cu sucul de sfeclă roșie, pentru un roz frumos.
Se bate frișca lichidă până devine cremoasă, apoi jumătate din ea se amestecă ușor cu o linguriță, cu sucul de sfeclă roșie, pentru un roz frumos.
Se spală
căpșunile și se usucă pe un șervet de hârtie.
Se
topesc cele două feluri de ciocolată, pe baie de aburi, apoi se trec căpșunile
prin ciocolata amăruie, se lasă un pic la zvântat, apoi se picură peste ele
linii de ciocolată albă. Se dau la frigider, să se închege, aprox 10 minute.
Se umple
un poș cu frișca albă alternând cu cea roz și se decorează tortul cu flori de
frișcă, căpșunile trase în ciocolată, floricele, bucățele de ciocolată, frunze
de mentă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!