Rețete Pascale

Decorațiuni din foi de orez



Decorațiuni din foi de orez

Mereu mi-am dorit să decorez torturile cu flori sau alte decorațiuni pe care să le modelez și să le pictez. Am experimentat cu pastă de zahăr, cu marțipan, cu ciocolată, acum a venit timpul să mă joc cu foile de orez.
Sunt minunate pentru faptul că le puteți da orice formă: petale de crin, de iris sau orice altceva. Când se înmoaie, devin gelatinoase, moment în care le puteți modela, apoi odată uscate, pot decora cu succes orice desert pretențios sau nu.

Timp de pregătire: 1 h
Timp de uscare: 24 h la temperatura camerei / 50 min la cuptor, la foc mic

Aveți nevoie de:
  • Foi de orez,
  • Apă rece,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar gel orange,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar gel piersică,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar gel roșu,
  • O linguriță apă de flori de portocal,
  • ½ linguriță apă de flori de trandafir.


Cum se procedează:
Se adaugă apă rece în mai multe boluri sau farfurii, în funcție de câte culori doriți.
Se adaugă în fiecare farfurie, câte un vârf de linguriță de colorant alimentar gel, amestecând bine.
Se adaugă arome, după plac. Eu am pus în culoarea roșie apă de flori de trandafir, iar în celelalte 2 culori, pe cea de portocal.


Se scufundă câte o bucată întreagă sau un fragment mai mic de foaie de orez, în câte o culoare odată. Nu înghesuiți mai multe într-o singură culoare, pentru că se lipesc.
Se lasă la înmuiat aprox un minut. Când s-au hidratat, se înmoaie și capătă o textură gelatinoasă, permițându-vă să le modelați cu mâinile.
Se fixează câte o scobitoare la baza fiecărei flori, pentru a o putea înfinge ulterior în desert.
Se pot face mai mici, ca petale, pe o bucată de hârtie de copt, ori se pot așeza flori mai mari pe hârtie de copt, mototolită, pentru acel aspect în relief.
Se lasă la uscat 24 h. Dacă nu aveți timp / răbdare, se pot da la cuptor, la foc foarte mic, aprox 50 min, verificându-le des.


Acolo unde florile au pliuri ceva mai groase, timpul de uscare este mai lung.




Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii