Rețete Pascale

Galuste cu cirese si nuci


Găluște cu cireșe și nuci

Dintr-o foaie de pandișpan rămasă de la alt desert, inițial am vrut să fac niște cake pops sau trufe, dar cireșele au fost mari, așa că am avut nevoie de mai multă cremă pentru a le înveli, asttfel că au ieșit mai degrabă niște găluște. Apoi, pentru că mi s-au părut dulci, m-am tot gândit în ce să le învelesc ca să fie totuși simple, nu grețoase… și cum cacaoa pudră sau ciocolata neagră sunt opțiuni prea ciocolatoase pentru gustul meu, când am văzut borcanul cu nucă măcinată, atunci mi-a venit ideea să le tăvălesc prin nucă și bine am făcut pentru că au ieșit niște găluște super bune.

Timp de pregătire: 15 min
Timp de gătire: 5 min
Porții: 8

Ingrediente:
210 g pandișpan vechi de o zi,
60 g cuvertură de ciocolată neagră,
110 ml lapte,
20 g unt,
50 ml frișcă lichidă,
Cireșe, după gust,
Nucă rumenită și măcinată, după gust

Mod de preparare:
Se rupe pandișpanul în bucăți mici, într-un castron.
Se pun într-un ibric ciocolata, laptele și untul și se încălzesc pe foc mic, amestecând mereu, până se topește ciocolata. Se toarnă peste pandișpan, se amestecă, astfel încât pandișpanul să se înmoaie. Eu am folosit o foaie de pandișpan din care decupasem cercuri pentru alt desert.
Separat, se bate cu mixerul frișca lichidă, însă ceva mai moale, apoi se încorporează în amestecul de mai sus.


Se ia câte o cireașă și se învelește în puțină compoziție pregătită anterior, formând apoi cu mâinile, găluște sau sfere, cum vreți să le spuneți.
Se tăvălesc găluștele prin nucă rumenită și măcinată. Sunt delicioase!

Sfat: Adaptați cantitatea de lichid în funcție de cât de uscat e blatul pe care îl folosiți.




Poftă Bună!

Comentarii