Galuste cu cirese si nuci
Găluște cu cireșe și nuci
Dintr-o
foaie de pandișpan rămasă de la alt desert, inițial am vrut să fac niște cake
pops sau trufe, dar cireșele au fost mari, așa că am avut nevoie de mai multă
cremă pentru a le înveli, asttfel că au ieșit mai degrabă niște găluște. Apoi,
pentru că mi s-au părut dulci, m-am tot gândit în ce să le învelesc ca să fie totuși
simple, nu grețoase… și cum cacaoa pudră sau ciocolata neagră sunt opțiuni prea
ciocolatoase pentru gustul meu, când am văzut borcanul cu nucă măcinată, atunci
mi-a venit ideea să le tăvălesc prin nucă și bine am făcut pentru că au ieșit
niște găluște super bune.
Timp de pregătire: 15 min
Timp de gătire: 5 min
Porții: 8
Ingrediente:
210 g pandișpan
vechi de o zi,
60 g
cuvertură de ciocolată neagră,
110 ml
lapte,
20 g unt,
50 ml frișcă
lichidă,
Cireșe,
după gust,
Nucă
rumenită și măcinată, după gust
Mod
de preparare:
Se rupe
pandișpanul în bucăți mici, într-un castron.
Se pun
într-un ibric ciocolata, laptele și untul și se încălzesc pe foc mic,
amestecând mereu, până se topește ciocolata. Se toarnă peste pandișpan, se
amestecă, astfel încât pandișpanul să se înmoaie. Eu am folosit o foaie de
pandișpan din care decupasem cercuri pentru alt desert.
Separat,
se bate cu mixerul frișca lichidă, însă ceva mai moale, apoi se încorporează în
amestecul de mai sus.
Se ia
câte o cireașă și se învelește în puțină compoziție pregătită anterior, formând
apoi cu mâinile, găluște sau sfere, cum vreți să le spuneți.
Se
tăvălesc găluștele prin nucă rumenită și măcinată. Sunt delicioase!
Sfat: Adaptați cantitatea de
lichid în funcție de cât de uscat e blatul pe care îl folosiți.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!