Dulceață de cireșe amare
Dulceață de cireșe amare
Dulceața
de cireșe amare are farmecul ei. Și pentru că tatei îi place mult acest tip de
dulceață, am pregătit-o special pentru el, cu îndulcitor.
Timp de pregătire: 30min
Timp de gătire: aprox 30 min
Se obţin: 1 borcan cu volumul de 340
ml, un borcan de 220 ml și o farfurioară pentru pozat și degustat J
Ingrediente:
690 g
cireșe amare (cântărite fără sâmburi),
200 g îndulcitor
pudră,
150 ml
apă
Mod de preparare:
Se spală
cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca
mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-un kg de fructe, după această operațiune,
am obținut 690 g. Păstrați și sucul pe care îl
lasă cireșele, eu am cântărit 150 ml suc.
Se pun
la fiert apa cu îndulcitorul și sucul lăsat de cireșe, iar când începe să
clocotească, se adaugă fructele.
Se lasă
să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când dulceața
este legată, se dă de pe foc. Un alt mod de a vă da seama că este gata este să
verificați temperatura dulceții cu un termometru de bucătărie, eu iau ca reper
temperatura de 100-101°C.
Se lasă
la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc
răcoros.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!