Rețete Pascale

Dulceață de cireșe amare


Dulceață de cireșe amare
Dulceața de cireșe amare are farmecul ei. Și pentru că tatei îi place mult acest tip de dulceață, am pregătit-o special pentru el, cu îndulcitor.

Timp de pregătire: 30min
Timp de gătire: aprox 30 min
Se obţin: 1 borcan cu volumul de 340 ml, un borcan de 220 ml și o farfurioară pentru pozat și degustat J

Ingrediente:
690 g cireșe amare (cântăritefărăsâmburi),
200 g îndulcitor pudră,
150 ml apă

Mod de preparare:
Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-unkgdefructe,dupăaceastăoperațiune,
amobținut690g. Păstrați și sucul pe care îl lasă cireșele, eu am cântărit 150 ml suc.
Se pun la fiert apa cu îndulcitorul și sucul lăsat de cireșe, iar când începe să clocotească, se adaugă fructele.


Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când dulceața este legată, se dă de pe foc. Un alt mod de a vă da seama că este gata este să verificați temperatura dulceții cu un termometru de bucătărie, eu iau ca reper temperatura de  100-101°C.
Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.





Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii