Tort de vară cu vanilie și piersici
Tort de vară cu vanilie și piersici
Tort cu
blat de vanilie, cremă de mascarpone cu lămâie, piersici infuzate în sirop cu mirodenii, decorat cu frișcă și gem de zmeură.
Timp de coacere: 25 min
Timp de pregătire: 1h
Porții: 12
Diametrul formei de copt: 20 cm
Ingrediente:
Blat:
5 ouă
mari,
un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor,
115 făină,
35 ml apă,
50 ml
ulei,
5 praf
de copt,
Un vârf
de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
Cremă:
250 g
cremă mascarpone,
250 ml
frișcă lichidă,
5 g
pudră de vanilie Bourbon,
coajă
rasă de lămâie, după gust,
Însiropat:
1 lingură zahăr tos,
2 linguri zahăr brun Demerara,
2 linguri zahăr brun Demerara,
1
lingură whisky,
5 g
pudră de vanilie Bourbon,
1
linguriță apă de flori de portocal,
______
În plus:
250 g piersici,
Decor:
60 ml
frișcă lichidă,
după
gust, gem de zmeură
Mod de preparare:
Blatul:
Se bat
spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se
încorporează treptat gălbenușurile, apa, uleiul și vanilia. Apoi se adaugă și
făina și praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, lejer.
Se
toarnă compoziția într-o formă rotundă, pregătită cu hârtie de copt.
Se dă
tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute (sau până trece
testul scobitorii).
Se lasă
la răcit.
Pentru
însiropat:
Cât se
răcește blatul, se pun piersicile spălate, curățate de pieliță și tăiate felii
într-un vas cu: zahăr, zahăr brun, whisky, vanilie Bourbon și apă de flori de
portocal.
Eu am pregătit
o cantitate mai mare pentru că am făcut și dulceață, însă v-am menționat la
ingrediente cantitățile special pentru un tort de 20 cm. Se lasă piersicile în
acest lichid cu mirodenii o oră. Piersicile vor contribui cu sucul lor.
Crema:
Se bate
cu mixerul frișca lichidă, mai moale, apoi se încorporează treptat, crema
mascarpone, vanilia și coaja rasă de lămâie. Folosind frișcă îndulcită, eu nu
am mai pus zahăr, însă adaptați după gust.
Montare:
Se
montează desertul pregătind pe margine câteva bucăți de folie pentru
plastifiere (dacă nu aveți foaie de acetofan).
Se taie blatul în 2 foi și se însiropează delicat cu sucul cu mirodenii în care am infuzat piersicile mai devreme.
Se taie blatul în 2 foi și se însiropează delicat cu sucul cu mirodenii în care am infuzat piersicile mai devreme.
Se așază
mai întâi o foaie de blat și un strat subțire de cremă.
După
aceea se adaugă piersicile infuzate mai devreme, atât pe margine cât și peste
cremă, apoi gem de zmeură, din loc în loc, creând astfel un strat de mijloc din
fructe.
Se
adaugă restul de cremă, nivelând-o frumos, iar la final, capacul tortului.
Se îndepărtează folia.
Decor:
Se
ornează cu frișcă (bătută în prealabil) și gem de zmeură, după gust.
Notă: am folosit un gem de zmeură
de casă, la care am îndepărtat semințele
Poftă Bună!
Rețeta video
Rețeta video
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!