Cornete pentru înghețată
Toată
lumea adoră cornetele. Îmi doream de multă vreme să le fac eu în casă, pentru
că cele cumpărate mi se par foarte dulci, dar și pentru că eram curioasă cum
ies. Când în sfârșit am reușit să-mi cumpăr un aparat de sărățele, am început
să testez. Am făcut mai multe încercări, însă tocmai acelea mi-au dat ideea
unor sărățele pentru data viitoare.
Până
atunci, să vă povestesc cum am făcut aceste cornete.
Nu
uitați că timpul de lucru este alert!
A, și să
aveți la îndemână niște șervete curate de bucătărie, ca să vă ajutați să rulați
aluatul cât este fierbinte! Se răcesc bine după 24h și atunci se întăresc.
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
gătire: max 2 min / cornet
Porții: 10
cornete
Ingrediente:
· 2 ouă mari,
· 2,5 ml îndulcitor,
· Un praf de sare,
· 20 g unt topit,
· 120 g făină,
· 110 ml lapte
Mod
de preparare:
Amesteci
cu un tel ouăle cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și
amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie
să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este
un pic mai gros ca la clătite.
Torni cu
o lingură din amestec în forma de sărățele bine încălzită pe aragaz, chiar în
mijloc, nu prea mult, o lingură ajunge. Închizi forma și lași să se gătească
aprox 1 minut. Verifici dacă s-a colorat în auriu și transferi aluatul pe un
șervet de bucătărie curat.
Rulezi
cu ajutorul lui, ca să-i dai forma unui con. Aluatul este maleabil, dar și
fragil, astfel că se rupe ușor, așa că manevrează-l cu grijă. După ce ai ținut
aluatul în șervet un minut, îl poți desface ușor și acum îl rulezi la loc, dar
fără șervet, ca să-i fixezi forma. Este încă moale.
Procedezi
la fel cu restul de aluat.
Le lași
la răcit, de preferat, peste noapte, eventual sprijinite de pahare înalte.
A doua
zi, vor fi bine uscate.
Sfaturi și trucuri:
· Nu înmulți aluatul cu lapte, ca
să obții mai multe cornete. Mai mult lapte va face aluatul uscat și casant.
· Nu găti excesiv aluatul, pentru
că se va rupe și nu-l vei putea rula. Dacă îl lași prea alb, va fi prea moale.
Trebuie să fie aurii, nu albe, nici maro.
Doar galbenusuri adăugați fara albusuri?
RăspundețiȘtergereBuna ziua! Am folosit ouale intregi (galbenusuri + albusuri), am corectat si in text, multumesc pentru vizita!
Ștergere