Covrigei cu susan

 

Covrigei cu susan

Am fost încântată de mixurile primite de la Dr. Oetker - LaDesert și am pregătit câteva rețete, pentru week-end. Mix-ul pentru sărățele sau covrigei îl mai testasem la o rețetă de sărățele. Acum am vrut să pregătesc niște covrigei. Au ieșit tare buni!

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de coacere: 15 min / tavă *4

Porții: 8

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 Mix pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker (350 g),

1 ou,

2 linguri oțet,

50 ml apă,

1 plic drojdie uscată Dr. Oetker,

100 g unt rece/margarină,

 

În plus:

1 ou pentru uns,

Susan rumenit, după gust

 

Mod de preparare:

Pui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oțetul, apa și oul, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen.


Dai aluatul la frigider o oră, pentru a nu se înmuia pe masă și a-l lucra mai ușor.

Tai aluatul în două bucăți, le prelucrezi pe rând.

Întinzi prima foaie de aluat, din care decupezi covrigei cu o formă de patiserie. Eu nu am avut formă specială pentru covrigei și tare mi-ar fi plăcut, însă nu am renunțat și i-am făcut eu. Astfel, tai fâșii subțiri și lungi, rulezi fiecare fâșie un pic, ca să capete forma unui șnur. O așezi în formă de U, iei cele două capete și treci un capăt pe sub celălalt, aduci apoi vârfurile pe partea de jos a literei U.

Așezi covrigeii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu oul bătut puțin înainte. Presari semințe de susan rumenit înainte într-o tigaie fără grăsime, fără sare.

Dai tava la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 15 minute, la foc mediu.


Procedezi la fel și cu aluatul rămas.







Poftă Bună!

Comentarii