Covrigei cu susan
Covrigei cu susan
Am fost
încântată de mixurile primite de la Dr. Oetker - LaDesert și am pregătit câteva rețete, pentru
week-end. Mix-ul pentru sărățele sau covrigei îl mai testasem la o rețetă de
sărățele. Acum am vrut să pregătesc niște covrigei. Au ieșit tare buni!
Timp de pregătire: 15 min
Timp de coacere: 15 min / tavă *4
Porții: 8
Ingrediente:
Pentru
aluat:
1 Mix
pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker (350 g),
1 ou,
2
linguri oțet,
50 ml
apă,
1 plic
drojdie uscată Dr. Oetker,
100 g
unt rece/margarină,
În plus:
1 ou
pentru uns,
Susan rumenit,
după gust
Mod de preparare:
Pui,
într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri
și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oțetul, apa
și oul, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen.
Dai aluatul
la frigider o oră, pentru a nu se înmuia pe masă și a-l lucra mai ușor.
Tai
aluatul în două bucăți, le prelucrezi pe rând.
Întinzi
prima foaie de aluat, din care decupezi covrigei cu o formă de patiserie. Eu nu
am avut formă specială pentru covrigei și tare mi-ar fi plăcut, însă nu am
renunțat și i-am făcut eu. Astfel, tai fâșii subțiri și lungi, rulezi fiecare
fâșie un pic, ca să capete forma unui șnur. O așezi în formă de U, iei cele
două capete și treci un capăt pe sub celălalt, aduci apoi vârfurile pe partea
de jos a literei U.
Așezi
covrigeii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu oul bătut puțin înainte. Presari
semințe de susan rumenit înainte într-o tigaie fără grăsime, fără sare.
Dai tava la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 15 minute, la foc mediu.
Procedezi la fel și cu aluatul rămas.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!