Rețete Pascale

Înghețată cu rom, cacao și cafea

Înghețată cu rom, cacao și cafea

Un desert cu aromă de vacanță sau concediu. Am aromat-o cu rom, cacao și cafea, a ieșit tare bună!

Pentru că am uitat să scot din timp ingredientele din frigider, nu am mai încălzit laptele, ci am lucrat cu toate reci, important este să aibă aceeași temperatură.

 

Timp de pregătire: 40 min

Timp de gătire: 10 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

·       5 gălbenuşuri,

·       5 ml îndulcitor,

·       Un praf de sare,

·       200 ml lapte,

·       270 ml frişcă lichidă Meggle,

·       2 lingurițe cacao Coseli,

·       1 linguriță cafea solubilă,

·       ½ linguriță esență de rom Coseli

 

Mod de preparare:

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu telul, să omogenizezi.

Fierbi amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta consistență de la cacao, comparativ cu cea de bază, doar cu vanilie. Nu va arăta ca o budincă, însă îți vei da seama, amestecând în ea că e suficient legată. Dai deoparte, punând repede cratița într-o cratiță mai mare cu puțină apă rece cu gheață, ca să oprești fierberea și să nu se brânzească.

Lași la răcit.

Bați cu telul frișca lichidă, dar mult mai moale.

Încorporezi treptat frișca în crema de înghețată, amestecând cu telul.

Transferi într-o casoletă și dai la congelator.

 

Sfaturi și trucuri:

Pentru a o putea pune în cupe, nu aștepta să înghețe complet, ci verific-o la fiecare jumătate de oră, amestecând în ea, pentru a scăpa de acele de gheață. Când înghețata se poate lua bine cu cupa de înghețată, adică nu e nici moale, nici tare, atunci o poți așeza în cornet.





Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii