Înghețată cu rom, cacao și cafea
Înghețată
cu rom, cacao și cafea
Un
desert cu aromă de vacanță sau concediu. Am aromat-o cu rom, cacao și cafea, a
ieșit tare bună!
Pentru
că am uitat să scot din timp ingredientele din frigider, nu am mai încălzit
laptele, ci am lucrat cu toate reci, important este să aibă aceeași
temperatură.
Timp de
pregătire: 40 min
Timp de
gătire: 10 min
Porții:
4
Ingrediente:
· 5 gălbenuşuri,
· 5 ml îndulcitor,
· Un praf de sare,
· 200 ml lapte,
· 270 ml frişcă lichidă Meggle,
· 2 lingurițe cacao Coseli,
· 1 linguriță cafea solubilă,
· ½ linguriță esență de rom Coseli
Mod de preparare:
Amesteci
cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să
aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu
telul, să omogenizezi.
Fierbi
amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta consistență de la cacao,
comparativ cu cea de bază, doar cu vanilie. Nu va arăta ca o budincă, însă îți
vei da seama, amestecând în ea că e suficient legată. Dai deoparte, punând repede
cratița într-o cratiță mai mare cu puțină apă rece cu gheață, ca să oprești
fierberea și să nu se brânzească.
Lași la
răcit.
Bați cu
telul frișca lichidă, dar mult mai moale.
Încorporezi
treptat frișca în crema de înghețată, amestecând cu telul.
Transferi
într-o casoletă și dai la congelator.
Sfaturi și trucuri:
Pentru a o putea pune în cupe, nu
aștepta să înghețe complet, ci verific-o la fiecare jumătate de oră, amestecând
în ea, pentru a scăpa de acele de gheață. Când înghețata se poate lua bine cu
cupa de înghețată, adică nu e nici moale, nici tare, atunci o poți așeza în
cornet.
Poftă
Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!