Mini tarte cu drob de pui, în foietaj
Am făcut
mai demult drob în foietaj și toată lumea a fost încântată, e crocant și
gustos, nu-ți mai trebuie pâine, doar că atunci l-am pregătit cu ficat de porc,
care e consistent și parcă greoi. De data aceasta, am pregătit niște mini tarte
cu drob din pate de pui (cantitate rămasă de la un pate de casă
pregătit anterior) și orez cu legume (ceapă, morcov). A ieșit mai
lejer, ca de vară, mai ușor de mâncat.
Timp de pregătire: 20 min;
Timp de coacere: 25 min / tavă;
Porţii: 5 (2 tarte/porție)
Ingrediente:
10 foi
de foietaj,
200 g paté
de pui (de casă),
140 g
orez,
1 ceapă
albă,
1
morcov,
1 ou,
5
linguri ulei,
Sare,
după gust,
caşcaval
ras, după gust,
Mod
de preparare:
Amesteci
patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior
într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă (fierte maxim 15
minute). Poți alege ce legume vrei. Eu am ales morcov și ceapă.
Adaugi
un ou, un praf de sare și amesteci.
împăturești
o foaie de foietaj, o ungi cu puțin ulei doar pe jumătate, o împăturești, ungi
iar o jumătate, apoi o împăturești cât să încapă în forma de mini tartă. Eu am
pus și hârtiuțe de copt (unele pentru brioșe) în forme, dar nu e obligatoriu.
Folosești
o foaie de foietaj per mini tartă, așadar stabilește dinainte câte porții
dorești. Eu am făcut 10 mini tarte (coapte în serii, pentru că am avut doar 5
forme).
Torni
cam 2 linguri din amestec în fiecare formă.
Presari
cașcaval ras, după plac.
Dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 20-25 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).
Poftă Bună!
Rețeta video
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!