Prajitura „tavalita”
Prăjitură „tăvălită”
Această
prăjitură o mâncam când eram mici, deși era de post, ne plăcea mult. Mi-am adus
aminte de ea zilele trecute, nu am mai mâncat de ani buni. Comparativ cu rețeta
pe care o am de la mama, eu am pus nucă și în blat, pentru mai multă aromă.
Timp de coacere: 26 min
Timp de pregătire: 40 min
Porții: 25 cuburi
Ingrediente:
Blatul:
265 ml
apă minerală,
Un praf
de sare,
5 g
pudră de vanilie Bourbon (sau zahăr vanilat, ce preferi),
100 ml
ulei,
35 g
nucă măcinată,
300 g
făină,
7 g praf
de copt,
60 g
zahăr,
Glazura:
350 ml
apă,
15 g
cacao,
30 g
zahăr,
50 g
margarină,
În plus:
nucă
măcinată, după gust,
fulgi de
cocos, după gust,
1
linguriță esență de rom
Mod
de preparare:
Blatul:
Pui
într-un vas încăpător apa minerală cu uleiul, sarea, vanilia și amesteci cu un
tel. Adaugi trerptat nuca, praful de copt și făina, omogenizând. Adaugi zahărul
și amesteci. Obții un aluat de consistență mai groasă, pe care îl torni într-o
tavă cu hârtie de copt.
Dai la
cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 26 de minute (sau până trece
testul scobitorii). Lași la răcit.
Glazura:
Pui
într-o crăticioară zahărul și cacaoa, le amesteci un pic cu un tel, torni apa
și amesteci bine. Le fierbi pe foc mic până se dizolvă zahărul, apoi adaugi
margarina și mai fierbi 1-2 minute. Dai de pe foc.
Îndepărtezi
marginile blatului (sunt bune la degustat) și apoi tai blatul în cuburi mai
mari, le dai prin glazură și le tăvălești prin nucă măcinată cu două furculițe
sau cu mâna.
Poftă Bună!
Rețeta video
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!