Rețete Pascale

Ruladă cu mascarpone și dulceață

 

Ruladă cu mascarpone și dulceață

 

Am pregătit o ruladă pufoasă, cu model cu floricele cu cacao, pe care am umplut-o cu mascarpone și dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir. A ieșit pufoasă, delicioasă și cu un parfum delicat. Ne-a plăcut tare mult.

 

Timp de pregătire: 40 min

Timp de coacere: 20 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

Pentru blat:

5 ouă,

un praf de sare,

5 ml îndulcitor,

40 ml apă rece,

50 ml ulei,

110 g făină,

5 g praf de copt Coseli,

1 linguriță cacao Coseli,

½ linguriță coajă de lămâie,

 

Pentru umplutură:

250 g cremă mascarpone,

3 linguri dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir

 

În plus:

Zahăr pudră, după gust, doar pentru pudrat și rulat

 

Mod de preparare:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și praful de copt și încorporezi treptat făina, amestecând cu o spatulă, ușor, pentru a păstra compoziția aerată.

Torni compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, însă păstreză deoparte 3 linguri din aluat.

Compoziția păstrată deoparte o amesteci cu pudra de cacao.

 

Compoziția cu cacao o torni cu un poș, făcând buline, pe care le transformi în floricele cu o scobitoare.

Dai la cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, la foc mediu. Blatul trebuie să fie ușor auriu, eu l-am rumenit mai tare, de aceea s-a crăpat ușor pe alocuri, cu toate acestea,  a ieșit pufos și gustos.

 

Când blatul de ruladă e gata, îl scoți pe un șervet de bucătărie pe care ai presărat zahăr pudră (ca să nu se lipească), o rulezi și o lași la răcit.

 

După ce ai amestecat crema mascarpone cu dulceața, umpli rulada și o rulezi la loc, cu ajutorul hârtiei de copt.




Poftă Bună!


Rețeta video:

Comentarii