Ruladă cu mascarpone și dulceață
Am
pregătit o ruladă pufoasă, cu model cu floricele cu cacao, pe care am umplut-o
cu mascarpone și dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir. A
ieșit pufoasă, delicioasă și cu un parfum delicat. Ne-a plăcut tare mult.
Timp de pregătire: 40 min
Timp de coacere: 20 min
Porții: 12
Ingrediente:
Pentru
blat:
5 ouă,
un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor,
40 ml
apă rece,
50 ml
ulei,
110 g
făină,
5 g praf
de copt Coseli,
1 linguriță
cacao Coseli,
½ linguriță
coajă de lămâie,
Pentru
umplutură:
250 g
cremă mascarpone,
3
linguri dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir
În plus:
Zahăr
pudră, după gust, doar pentru pudrat și rulat
Mod de preparare:
Bați
spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi
gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie
și praful de copt și încorporezi treptat făina, amestecând cu o spatulă, ușor, pentru
a păstra compoziția aerată.
Torni
compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, însă păstreză deoparte 3
linguri din aluat.
Compoziția
păstrată deoparte o amesteci cu pudra de cacao.
Compoziția
cu cacao o torni cu un poș, făcând buline, pe care le transformi în floricele
cu o scobitoare.
Dai la
cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, la
foc mediu. Blatul trebuie să fie ușor auriu, eu l-am rumenit mai tare, de aceea
s-a crăpat ușor pe alocuri, cu toate acestea, a ieșit pufos și gustos.
Când
blatul de ruladă e gata, îl scoți pe un șervet de bucătărie pe care ai presărat
zahăr pudră (ca să nu se lipească), o rulezi și o lași la răcit.
După ce ai amestecat crema mascarpone cu dulceața, umpli rulada și o rulezi la loc, cu ajutorul hârtiei de copt.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!