Tarta cu carne
Tartă cu carne
Pentru această
delicioasă tartă cu carne, am folosit mix-ul pentru sărățele sau covrigei de la
Dr. Oetker.
Timp de pregătire: 15 min
Timp de coacere: 30 min
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru
aluat:
1 Mix pentru sărățele sau covrigei
Dr. Oetker (350
g),
1 ou,
40 ml
apă rece,
100 g
unt rece/margarină,
În plus:
300 g
carne de porc,
1
linguriță ulei,
1
linguriță mix mirodenii (boia dulce, rozmarin, coriandru, cimbru, oregano,
busuioc),
Sare,
după gust,
Cașcaval
ras, după gust,
1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Amesteci,
într-un bol, mixul cu untul/magarina rece tăiată fâșii subțiri, sfărâmițându-le
cu degetele. Adaugi oul și puțină apă, apoi frămânți până obții un aluat
omogen.
Dai aluatul la frigider, până pregătești umplutura.
Pentru umplutură, dai carnea de porc la mașina de tocat carne, o gătești într-o tigaie cu puțin ulei, până se pătrunde bine, adaugi sare și mirodenii, după plac și amesteci. Dai de pe foc și lași la răcit.
Tai aluatul în două bucăți, le prelucrezi pe rând.
Întinzi prima foaie de aluat.
Adaugi carnea gătită anterior și o aranjezi cu o spatulă sau furculiță.
Presari cașcavalul ras.
Ungi tarta
cu oul bătut puțin înainte.
Dai tava la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 30 minute, la foc mediu.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!