Rețete Pascale

Tort cu alune de pădure

 

Tort cu alune de pădure 

Pentru onomastica mamei am pregătit un tort cu blat de nuci și ciocolată, cremă cu alune de pădure, decorat cu flori, macarons și confetti.

 

Ingrediente:

pentru blat avem nevoie de:

6 ouă + 2 albuşuri;

Un praf de sare;

5 ml îndulcitor;

70 g făină albă;

75 g nucă măcinată;

5 g praf de copt;

60 g ciocolată cu lapte,

 

pentru crema de alune de pădure:

2 gălbenuşuri;

300 ml lapte;

2,5 ml îndulcitor;

40 g făină;

50 g unt;

50 g alune de pădure;

100 ml frişcă lichidă;

 

pentru sirop avem nevoie de:

2 pere;

130 ml vin rozé,

350 ml apă,

2 linguri zahăr brun Demerara,

 

pentru ornat avem nevoie de:

400 ml frişcă lichidă;

250 g cremă mascarpone;

Flori de unt;

Confetti de zahăr,

Perle argintii de zahăr,

Alune de pădure, după gust,

Colorant alimentar gel piersică,

Colorant alimentar gel portocaliu

 

Mod de preparare:

Blatul:

Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitor. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână compoziţia aerată. Se rade ciocolata și se amestecă. Se toarnă într-o cratiţă rotundă, cu foaie de copt, se coace la foc mediu până trece testul scobitorii (aprox 30 min). Se lasă la răcit.

 

Siropul de pere cu vin:

Se fierb pe foc mic, într-un ibric mare, vinul, apa, zahărul brun, perele, pentru aprox 10 min. Se lasă la răcit.

 

Crema cu alune de pădure:

Într-o crăticioară, se amestecă bine cu telul gălbenuşurile cu îndulcitorul, sarea, făina și laptele. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă bine. După ce se răceşte, va căpăta textura unei budinci mai groase. Se adaugă alunele măcinate şi frişca lichidă (de preferat bătută un pic înainte) şi se bate cu mixerul, la viteză mică, până devine fină.

 

Montare şi Decor:

Se taie blatul în 3 foi şi se însiropează.

Se distribuie egal crema de alune de pădure între foile de tort.

Se amestecă, cu mixerul, crema mascarpone cu frişca lichidă, până devine cremoasă și fină.

Se îmbracă tortul în crema albă, nivelând cât mai bine, apoi restul de cremă se împarte în mai multe boluri și se colorează cu diferite culori. Se decorează cu flori de unt, flori din cremă, confetti, perluțe şi alune de pădure.

Se dă la rece până la servire.

 

Porţii: 15

Timp de coacere: aprox 30 min

Timp de pregătire: aprox 3 h









Poftă Bună!


Rețeta video

Comentarii