Tort cu alune de pădure
Tort cu alune de pădure
Pentru onomastica mamei am pregătit un tort cu blat de nuci și
ciocolată, cremă cu alune de pădure, decorat cu flori, macarons și confetti.
Ingrediente:
pentru blat avem nevoie de:
6
ouă + 2 albuşuri;
Un
praf de sare;
5
ml îndulcitor;
70
g făină albă;
75
g nucă măcinată;
5
g praf de copt;
60
g ciocolată cu lapte,
pentru crema de alune de pădure:
2
gălbenuşuri;
300
ml lapte;
2,5
ml îndulcitor;
40
g făină;
50
g unt;
50
g alune de pădure;
100
ml frişcă lichidă;
pentru sirop avem nevoie de:
2 pere;
130 ml
vin rozé,
350 ml
apă,
2
linguri zahăr brun Demerara,
pentru ornat avem nevoie de:
400
ml frişcă lichidă;
250
g cremă mascarpone;
Flori
de unt;
Confetti
de zahăr,
Perle
argintii de zahăr,
Alune
de pădure, după gust,
Colorant
alimentar gel piersică,
Colorant
alimentar gel portocaliu
Mod
de preparare:
Blatul:
Se
bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitor. Se adaugă treptat
gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos în
sus, ca să rămână compoziţia aerată. Se rade ciocolata și se amestecă. Se toarnă
într-o cratiţă rotundă, cu foaie de copt, se coace la foc mediu până trece
testul scobitorii (aprox 30 min). Se lasă la răcit.
Siropul de pere cu vin:
Se
fierb pe foc mic, într-un ibric mare, vinul, apa, zahărul brun, perele, pentru
aprox 10 min. Se lasă la răcit.
Crema cu alune de pădure:
Într-o crăticioară, se amestecă
bine cu telul gălbenuşurile cu îndulcitorul, sarea, făina și laptele. Se fierbe
amestecul pe foc mic până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă
bine. După ce se răceşte, va căpăta textura unei budinci mai groase. Se adaugă
alunele măcinate şi frişca lichidă (de preferat bătută un pic înainte) şi se bate
cu mixerul, la viteză mică, până devine fină.
Montare şi Decor:
Se
taie blatul în 3 foi şi se însiropează.
Se
distribuie egal crema de alune de pădure între foile de tort.
Se
amestecă, cu mixerul, crema mascarpone cu frişca lichidă, până devine cremoasă
și fină.
Se
îmbracă tortul în crema albă, nivelând cât mai bine, apoi restul de cremă se
împarte în mai multe boluri și se colorează cu diferite culori. Se decorează cu
flori de unt, flori din cremă, confetti, perluțe şi alune de pădure.
Se
dă la rece până la servire.
Porţii:
15
Timp de coacere: aprox 30 min
Timp de pregătire: aprox 3 h
Poftă Bună!
Rețeta video
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!