Tort cu caju și cremă de ciocolată
Tort cu caju și cremă de ciocolată
Când e
weekend, nu ai nevoie de alte motive ca să mănânci tort. Așa am pregătit
acest tort ușor și aromat, cu foi pufoase de pandișpan cu nuci caju, cremă de
ciocolată și decorat cu frișcă.
Timp de
coacere: 25 min
Timp de pregătire: 1h 30 min
Porții: 16
Ingrediente:
Blat:
6 ouă,
5 ml
îndulcitor,
Un praf
de sare,
60 ml
ulei,
2
linguri caju măcinat,
3
linguri făină albă,
5 g praf
de copt,
Cremă:
250 g
cremă mascarpone,
80 g mix
ciocolată (60 g cu lapte și 20 g neagră),
50 ml
frișcă lichidă,
Însiropat (opțional):
100 ml
apă,
1 linguriță cafea,
Decor:
200 ml
frișcă lichidă,
Colorant
alimentar gel roșu, după gust,
Confetti
de zahăr
Mod
de preparare:
Blatul:
Bați
albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju,
făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care îl torni
într-o tavă cu hârtie de copt.
Dai la
cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, la foc mediu. Pandișpanul obținut este pufos
și ușor.
Crema:
Bați cu
mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și ciocolata topită și răcită, până
obții o cremă fină.
Montare și decor:
Tai pandișpanul în două foi.
Opțional, poți însiropa ușor pandișpanul cu o ceașcă
de cafea preparată mai slab.
Umpli cu
crema de ciocolată.
Bați frișca lichidă, mai moale. Îmbraci tortul, dar păstrezi puțină frișcă și pentru decor. Frișca păstrată o colorezi cu colorantul gel roșu și decorezi după gust.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!