Tort cu caju și cremă de ciocolată

 

Tort cu caju și cremă de ciocolată

 

Când e weekend, nu ai nevoie de alte motive ca să mănânci tort. Așa am pregătit acest tort ușor și aromat, cu foi pufoase de pandișpan cu nuci caju, cremă de ciocolată și decorat cu frișcă.

 

Timp de coacere: 25 min

Timp de pregătire: 1h 30 min

Porții: 16

 Dimensiuni tavă de copt: 20 x 23 cm


Ingrediente:

Blat:

6 ouă,

5 ml îndulcitor,

Un praf de sare,

60 ml ulei,

2 linguri caju măcinat,

3 linguri făină albă,

5 g praf de copt,

 

Cremă:

250 g cremă mascarpone,

80 g mix ciocolată (60 g cu lapte și 20 g neagră),

50 ml frișcă lichidă,

 

Însiropat (opțional):

100 ml apă,

1 linguriță cafea,

 

Decor:

200 ml frișcă lichidă,

Colorant alimentar gel roșu, după gust,

Confetti de zahăr

 

Mod de preparare:

Blatul:

Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt.

Dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, la foc mediu. Pandișpanul obținut este pufos și ușor.

 

Crema:

Bați cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și ciocolata topită și răcită, până obții o cremă fină.

 

Montare și decor:

Tai pandișpanul în două foi. 

Opțional, poți însiropa ușor pandișpanul cu o ceașcă de cafea preparată mai slab.

Umpli cu crema de ciocolată.

Bați frișca lichidă, mai moale. Îmbraci tortul, dar păstrezi puțină frișcă și pentru decor. Frișca păstrată o colorezi cu colorantul gel roșu și decorezi după gust. 








Poftă Bună! 
Rețeta video:

Comentarii