Brioşe cu migdale, ciocolată și mascarpone
Atunci când pregătesc dulciuri, aleg migdalele
măcinate, ciocolata menaj 52% cacao și brânza mascarpone, dar și îndulcitorul K-Classic
de la Kaufland .
Îmi place să mă las inspirată de delicioasele
produse atunci când gătesc și să găsesc idei noi pentru viitoare rețete.
Am ales să pregătesc aceste brioșe cu blat de
migdale și ciocolată. Le-am însiropat subtil cu sirop de vin rozé cu pere. Le-am
ornat cu mascarpone și frișcă, în două nuanțe: alb și roșu – specifice
Kaufland, apoi le-am decorat cu limetă și struguri și le-am așezat în forma
literei K, din nou sugestiv.
M-am bucurat pozându-le, iar ai mei s-au bucurat și
mai mult savurându-le (după ce mă tot întrebau dacă mai pozez mult la ele).
Timp de coacere: aprox 15 min /
tavă
Timp de pregătire: 1 h
Porţii: 12
Ingrediente:
Pentru brioșe:
· 6 ouă L,
· 5 ml îndulcitor K-Classic,
· un praf de sare,
· 80 g ciocolată menaj 52% cacao K-Classic,
· 35 ml ulei,
· 40 g migdale măcinate K-Classic,
· 120 g făină albă,
· 5 g praf de copt,
Opțional, pentru însiropat:
· 100 ml sirop de vin rozé cu pere
și zahăr brun (de casă),
Pentru decor:
· 250 g brânză mascarpone K-Classic,
· 200 ml frișcă lichidă,
· un vârf de cuțit colorant
alimentar gel roșu,
· o limetă,
· struguri albi, după gust,
· frunzulițe de busuioc
Mod de preparare:
Pentru brioşe:
Topești
ciocolata pe baie de abur și dai deoparte.
Bați cu
mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă
fermă, dai deoparte.
Separat,
bați cu mixerul gălbenuşurile până se albesc, adaugi ciocolata topită mai
devreme și amesteci bine. Adaugi și uleiul în fir subțire. Adaugi acum
migdalele, făina și praful de copt, apoi încorporezi bezeaua (nu toată odată,
ci în mai multe serii) omogenizând cu o spatulă.
Torni din
compoziție într-o tavă de brioşe pregătită cu hârtiuțe, având grijă să nu le
umpli până sus.
Dai tava
la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 15 minute (în funcţie de cuptor)
sau până trec testul scobitorii.
După ce
s-au răcit, le tai un pic capacele, pentru a-ți fi mai ușor la însiropat și decorat.
Pentru însiropat:
Însiropezi
delicat fiecare brioșă cu un sirop simplu din apă cu zahăr. Eu am ales un sirop
de vin rozé cu pere și zahăr brun pregătit în casă, anterior.
Decor:
Bați cu
mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi brânza mascarpone și amesteci până
caătă consistență cremoasă. Mânjești un poș cu un băț de frigărui trecut prin
colorant roșu, apoi umpli poșul cu crema pregătită mai devreme. Ornezi fiecare
brioșă, iar în felul acesta vor ieși în două nuanțe: alb și roșu.
Decorezi brioșele cu felii subțiri de limetă și struguri, dar și frunzulițe de busuioc.
Poftă Bună!
Rețeta video
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!