Brioşe cu migdale, ciocolată și mascarpone


Brioşe cu migdale, ciocolată și mascarpone

 

Atunci când pregătesc dulciuri, aleg migdalele măcinate, ciocolata menaj 52% cacao și brânza mascarpone, dar și îndulcitorul K-Classic de la Kaufland .

Îmi place să mă las inspirată de delicioasele produse atunci când gătesc și să găsesc idei noi pentru viitoare rețete.

Am ales să pregătesc aceste brioșe cu blat de migdale și ciocolată. Le-am însiropat subtil cu sirop de vin rozé cu pere. Le-am ornat cu mascarpone și frișcă, în două nuanțe: alb și roșu – specifice Kaufland, apoi le-am decorat cu limetă și struguri și le-am așezat în forma literei K, din nou sugestiv.

M-am bucurat pozându-le, iar ai mei s-au bucurat și mai mult savurându-le (după ce mă tot întrebau dacă mai pozez mult la ele).

 

 

Timp de coacere: aprox 15 min / tavă

Timp de pregătire: 1 h

Porţii: 12

 

Ingrediente:

Pentru brioșe:

·       6 ouă L,

·       5 ml îndulcitor K-Classic,

·       un praf de sare,

·       80 g ciocolată menaj 52% cacao K-Classic,

·       35 ml ulei,

·       40 g migdale măcinate K-Classic,

·       120 g făină albă,

·       5 g praf de copt,

 

Opțional, pentru însiropat:

·       100 ml sirop de vin rozé cu pere și zahăr brun (de casă),

 

Pentru decor:

·       250 g brânză mascarpone K-Classic,

·       200 ml frișcă lichidă,

·       un vârf de cuțit colorant alimentar gel roșu,

·       o limetă,

·       struguri albi, după gust,

·       frunzulițe de busuioc

 

Mod de preparare:

Pentru brioşe:

Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte.

Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte.

Separat, bați cu mixerul gălbenuşurile până se albesc, adaugi ciocolata topită mai devreme și amesteci bine. Adaugi și uleiul în fir subțire. Adaugi acum migdalele, făina și praful de copt, apoi încorporezi bezeaua (nu toată odată, ci în mai multe serii) omogenizând cu o spatulă.

Torni din compoziție într-o tavă de brioşe pregătită cu hârtiuțe, având grijă să nu le umpli până sus.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 15 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii.

 

După ce s-au răcit, le tai un pic capacele, pentru a-ți fi mai ușor la însiropat și decorat.

 

Pentru însiropat:

Însiropezi delicat fiecare brioșă cu un sirop simplu din apă cu zahăr. Eu am ales un sirop de vin rozé cu pere și zahăr brun pregătit în casă, anterior.

 

Decor:

Bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi brânza mascarpone și amesteci până caătă consistență cremoasă. Mânjești un poș cu un băț de frigărui trecut prin colorant roșu, apoi umpli poșul cu crema pregătită mai devreme. Ornezi fiecare brioșă, iar în felul acesta vor ieși în două nuanțe: alb și roșu.

Decorezi brioșele cu felii subțiri de limetă și struguri, dar și frunzulițe de busuioc.

Poftă Bună!

Rețeta video

Comentarii