Ruladă cu dovleac și ciocolată
Ruladă
cu dovleac și ciocolată
Am
pregătit o ruladă cu parfum de toamnă, cu dovleac și două ganache-uri de
ciocolată (cu lapte și albă colorată în portocaliu) cu model cu dovlecei și o
vulpiță, pentru că iubesc vulpițele. A ieșit pufoasă și cu gustoasă, iar
dovleacul nu are gust pregnant, ci delicat, așa că dacă sunteți reticenți la
dulciurile cu dovleac, vă invit să încercați rulada mea.
Timp de pregătire: 1 h
Timp de coacere: 20 min
Porții: 16
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g
dovleac plăcintar,
5 ouă L,
un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor,
75 ml
ulei,
120 g
făină albă,
5 g praf
de copt,
Pentru ganache-ul de ciocolată cu
lapte:
80 g cuvertură
de ciocolată cu lapte,
100 ml
frișcă lichidă,
Pentru ganache-ul portocaliu:
60 g cuvertură
de ciocolată albă,
100 ml
frișcă lichidă,
Un vârf
de cuțit colorant alimentar natural gel orange Wilton,
În plus:
Un vârf
de cuțit colorant alimentar natural pudră verde,
O
linguriță apă fierbinte,
Un vârf
de cuțit cacao,
Un vârf
de cuțit colorant alimentar natural gel roșu Wilton,
Un vârf
de cuțit colorant alimentar natural gel piersică Wilton,
Un vârf
de cuțit colorant alimentar natural gel orange Wilton,
Zahăr
pudră, după gust, doar pentru pudrat și rulat
Mod de preparare:
Blatul:
Mai
întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200
g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o tigaie sau cratiță, cât să se
înmoaie (ca pe mere). Lași la răcit și îl pasezi puțin cu blender-ul de mână,
pentru a obține o textură fină.
Bați
spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi
gălbenușurile, uleiul și amesteci bine. Apoi adaugi făina amestecată cu praful
de copt.
Din
compoziție, torni jumătate în alt vas, pentru a o amesteca împreună cu
dovleacul.
Din compoziția
pe care ai lăsat-o albă, torni în mai multe boluri mici, în funcție de câte
culori vrei să obții (aprox 2 linguri de aluat / culoare). Eu am vrut 5 culori:
verde (acesta fiind pudră, trebuie dizolvat în apă fierbinte mai întâi), roșu,
piersică și orange și maro (cacao).
Pui
fiecare aluat colorat în câte un poș și desenezi ce îți place pe o hârtie de
copt (într-o tavă mare, tava mea are 39x27 cm. Dai la congelator 5 minute.
Scoți
tava cu desenele de la rece, torni compoziția albă, cu grijă, apoi dai iar la
congelator 5 minute.
În fine,
scoți tava de la rece, iar acum torni și compoziția cu dovleac.
Sfat: Dacă ți-au rămas culori
(aluat colorat), poți să mai desenezi ceva pe ruladă, se va vedea frumos când
vei tăia din ea și musafirii vor rămâne surprinși și bucuroși să descopere alte
desene în interior.
Dai tava
la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până trece
testul scobitorii, însă ai grijă să rămână moale, pufoasă când o testezi cu
degetul, dacă o coci prea mult, se usucă și se crapă când o rulezi!
Odată blatul
scos, trebuie rulat repede pe o hârtie de copt nouă, pudrată cu zahăr. Lași la
răcit.
Pentru creme:
Topești pe
baie de abur cuvertura de ciocolată cu lapte, împreună cu frișca lichidă, pe
baie de abur. Procedezi la fel cu cea albă. Verifici din când în când, iar când
s-au topit ciocolatele, amesteci bine și le dai la frigider, 10 minute, să se
închege. Scoți de la rece și le bați, pe rând, cu mixerul, până capătă consistență cremoasă și fină. În
momentul în care începi să o mixezi pe cea albă, poți adăuga, dacă vrei și
puțin colorant!
Montare:
Desfaci cu grijă rulada din hârtie, o umpli cu cele două creme întinse alternativ, apoi rulezi la loc.
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!