Rețete Pascale

Supă cremă de dovleac

 

Supă cremă de dovleac

 

Am pregătit această supă cremă din dovleac copt și supă de legume, am garnisit la final cu puțină smântână. Poate fi un prânz sănătos pentru cei mici, este ușor de mâncat și are un gust dulce. Dovleacul copt are o dulceață anume și parfum de toamnă.

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de gătire: 40 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

800 g dovleac plăcintar,

Sare, după gust,

1 ardei galben,

1 ceapă,

1 cartof,

1 morcov,

650 ml apă

 

În plus:

4 felii de pâine, pentru crutoane

1 lingură de smântână, pentru decor

 

Mod de preparare:

Mai întâi pregătești supa de legume: cureți ardeiul, morcovul, ceapa și cartoful, apoi le tai grosier (în jumătăți sau sferturi). Le fierbi cu apă și sare, după gust, pentru aprox 30 de minute.

 

Cureți dovleacul, îl speli și îl tai în bucăți măricele, de dimensiuni egale, pentru a se găti uniform. Le răsfiri într-o tavă cu hârtie de copt și dai la cuptor pentru aprox 40 de minute.

 

Strecori supa de legume pregătită la început, într-un ibric, pentru a o turna mai ușor ulterior. Pui într-un vas înalt dovleacul și îl pasezi cu blenderul de mână. Poți adăuga și legumele din supă, care îți plac. Nu uita să decojești ardeiul. Eu am pus și legumele, mai puțin ceapa, și le-am dat la blender pe toate împreună cu dovleacul, subțiind cu supă câte un pic, până o pui pe toată.


Sugestie de servire: usuci câteva felii de pâine și le tai frumos.

La final, adaugi puțină smântână și crutoane.




Poftă Bună!

Distincții culinare:

Rețetă publicată în Revista Practic în Bucătărie nr. 12/2020.



Rețeta video

Comentarii