Supă cremă de dovleac
Am
pregătit această supă cremă din dovleac copt și supă de legume, am garnisit la
final cu puțină smântână. Poate fi un prânz sănătos pentru cei mici, este ușor
de mâncat și are un gust dulce. Dovleacul copt are o dulceață anume și parfum
de toamnă.
Timp de pregătire: 15 min
Timp de gătire: 40 min
Porții: 4
Ingrediente:
800 g
dovleac plăcintar,
Sare,
după gust,
1 ardei
galben,
1 ceapă,
1
cartof,
1
morcov,
650 ml
apă
În plus:
4 felii
de pâine, pentru crutoane
1
lingură de smântână, pentru decor
Mod de preparare:
Mai întâi
pregătești supa de legume: cureți ardeiul, morcovul, ceapa și cartoful, apoi le
tai grosier (în jumătăți sau sferturi). Le fierbi cu apă și sare, după gust,
pentru aprox 30 de minute.
Cureți dovleacul,
îl speli și îl tai în bucăți măricele, de dimensiuni egale, pentru a se găti
uniform. Le răsfiri într-o tavă cu hârtie de copt și dai la cuptor pentru aprox
40 de minute.
Strecori
supa de legume pregătită la început, într-un ibric, pentru a o turna mai ușor
ulterior. Pui într-un vas înalt dovleacul și îl pasezi cu blenderul de mână. Poți
adăuga și legumele din supă, care îți plac. Nu uita să decojești ardeiul. Eu am
pus și legumele, mai puțin ceapa, și le-am dat la blender pe toate împreună cu
dovleacul, subțiind cu supă câte un pic, până o pui pe toată.
Sugestie
de servire: usuci câteva felii de pâine și le tai frumos.
La final,
adaugi puțină smântână și crutoane.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!