Prăjitură Figaro (2020)
Prăjitură
Figaro este una dintre prăjiturile copilăriei. Este compusă din pandișpan, un
strat de dulceață și un strat de glazură de albuș cu nucă. Este o prăjitură
clasică pe care îmi place să o pregătesc într-un weekend sau de sărbători. Este
simplu de făcut, dar festivă.
Porții: 16
Dimensiuni tavă de
copt: 20 x 30 cm
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de coacere: 40 minute
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g unt / margarină,
Un praf de sare,
50 g zahăr,
1 plic
zahăr vanilat Bourbon,
5 gălbenușuri,
70 ml
lapte,
7 g praf
de copt,
250 g făină,
Pentru stratul de mijloc:
Dulceață de căpșuni de casă,
Pentru glazura de albuș cu nucă:
5 albușuri,
200 g
nucă măcinată,
40 g zahăr
Mod
de preparare:
Blatul:
Bați cu
mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul
vanilat, gălbenușurile laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare.
Adaugi făina în ploaie și omogenizezi. Vei obține un aluat ceva mai tare, pe
care îl întinzi cu lingura sau cu o spatulă, într-o tavă de copt (a mea a fost
de 30 x 20 cm) pregătită cu hârtie de copt.
Dai la
cuptorul preîncălzit aprox 14 minute la
foc mediu.
Bați
albușurile cu un praf de sare și zahărul, cu mixerul, iar când obții o spumă
frumoasă și lucioasă, adaugi nuca, nu toată odată, ci puțin câte puțin.
Scoți tava, întinzi dulceața de căpșuni în strat subțire (sau după gust).
Apoi
întinzi și nivelezi și glazura și mai dai la cuptor încă 25 de minute, la foc mic, până se coace glazura și devine
aurie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!