Prăjitură Figaro (2020)

 

Prăjitură Figaro

 

Prăjitură Figaro este una dintre prăjiturile copilăriei. Este compusă din pandișpan, un strat de dulceață și un strat de glazură de albuș cu nucă. Este o prăjitură clasică pe care îmi place să o pregătesc într-un weekend sau de sărbători. Este simplu de făcut, dar festivă.

 

Porții: 16

Dimensiuni tavă de copt: 20 x 30 cm

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de coacere: 40 minute

 

Ingrediente:

Pentru blat:

200 g unt / margarină,

Un praf de sare,

50 g zahăr,

1 plic zahăr vanilat Bourbon,

5 gălbenușuri,

70 ml lapte,

7 g praf de copt,

250 g făină,

 

Pentru stratul de mijloc:

Dulceață de căpșuni de casă,

 

Pentru glazura de albuș cu nucă:

5 albușuri,

200 g nucă măcinată,

40 g zahăr

 

Mod de preparare:

Blatul:

Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare. Adaugi făina în ploaie și omogenizezi. Vei obține un aluat ceva mai tare, pe care îl întinzi cu lingura sau cu o spatulă, într-o tavă de copt (a mea a fost de 30 x 20 cm) pregătită cu hârtie de copt.


Dai la cuptorul preîncălzit aprox 14 minute la foc mediu.


Între timp, pregătești glazura de albuș cu nucă:

Bați albușurile cu un praf de sare și zahărul, cu mixerul, iar când obții o spumă frumoasă și lucioasă, adaugi nuca, nu toată odată, ci puțin câte puțin.


Scoți tava, întinzi dulceața de căpșuni în strat subțire (sau după gust). 


Apoi întinzi și nivelezi și glazura și mai dai la cuptor încă 25 de minute, la foc mic, până se coace glazura și devine aurie.



Lași la răcit, apoi pudrezi cu zahăr.





Poftă Bună!
Rețeta video

Comentarii