Prăjitură Trio Cioco
Pentru
această prăjitură am pregătit ca bază un pandişpan cu cafea, l-am însiropat
foarte puțin cu lapte, apoi am folosit 3 creme: cu ciocolată albă, cu ciocolată lapte, respectiv neagră. Pentru glazura de deasupra am folosit tot ciocolată neagră.
Timp de pregătire: aprox 2h
Timp de coacere: 18 min
Porţii: 20
Dimensiuni prăjitură: 24 x 24 cm
(se obțin 20 porții)
Ingrediente:
Pentru blatul cu cafea:
5 ouă L,
un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor,
135 ml
ulei,
8 g (1
lingură rasă) cafea măcinată,
140 g făină;
7 g praf
de copt;
Pentru
crema de ciocolată neagră:
150 g
ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao,
180 ml
frişcă lichidă,
5
linguri lapte,
2 foi de
gelatină,
50 ml
apă rece,
Pentru
crema de ciocolată cu lapte:
150 g
ciocolată cu lapte Callebaut 33,6 % cacao,
180 ml
frişcă lichidă,
5
linguri lapte,
2 foi de
gelatină,
50 ml
apă rece,
Pentru crema de ciocolată albă:
150 g cuvertură
de ciocolată albă,
180 ml
frişcă lichidă,
5
linguri lapte,
2 foi de
gelatină,
50 ml
apă rece,
Pentru glazura de
ciocolată:
150 ml
lapte,
120 g
ciocolată neagră 54,5 % cacao Callebaut,
40 g
unt,
În plus:
60 ml lapte (pentru însiropat),
Ornamente
de ciocolată (de casă),
Fistic,
Perle
argintii de zahăr
Mod
de preparare:
Blatul cu cafea:
Bați
spumă, cu mixerul, albuşurile cu sarea și îndulcitorul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile,
uleiul, cafeaua, făina și praful de copt, amestecând după fiecare ingredient. Omogenizezi frumos cu o spatulă. Torni compoziția într-o
tavă pregătită cu foaie de copt. Nivelezi frumos. Tăvile mele erau ori prea mari, ori prea mici,
așa că am folosit o formă ajustabilă rectangulară, pe care am așezat-o în tava
mea. Dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 18 de minute, la foc mediu. Lași
la răcit, apoi scoți forma și hârtia.
Cremele
de ciocolată:
Procesul
este la fel pentru fiecare cremă:
Topești
fiecare ciocolată într-un bol, pe baie de abur. Amesteci când și când, în fiecare.
Separat,
pui câte 2 foi de gelatină la hidratat, în câte un bol cu apă rece. După ce
s-au înmuiat puțin foile de gelatină, le scurgi apa și le topești pe baie de
abur. (Mie mi-a fost teamă să pun apă în ciocolată, de aceea am aruncat apa.) Le
adaugi în fiecare bol.
Ai grijă
ca ciocolatele să rămână calde. Când adaugi gelatina, o să observi că se face
pe loc vârtoasă. Adaugi câte 5 linguri de lapte și amesteci bine, până devine
cremoasă, uniformă. Procedezi la fel cu fiecare ciocolată.
După ce s-au răcit ciocolatele, bați frișca lichidă, dar mai moale. Apoi adaugi în fiecare bol cu ciocolată câte 180 g de frișcă. Poți amesteca și cu mixerul, dar cel mai bine simți compoziția folosind un tel. Dacă ai amestecat prea mult și ți se pare tare, mai poți pune puțin lapte.
Glazura de ciocolată:
Topești
ciocolata împreună cu laptele și untul, într-un ibric, pe foc mic. Amesteci tot
timpul, să nu se lipească. Când începe să fiarbă, se va îngroșa ușor și se va
umfla. Amesteci energic și îndepărtezi de pe foc din când în când. Când capătă
consistența dorită, dai deoparte și lași la răcit. Se va îngroșa mult mai mult
când se va răci, însă trebuie turnată cât încă este lichidă și o poți nivela.
Montare:
Însiropezi foaia de blat foarte puțin, cu lapte, apoi adaugi pe rând fiecare cremă de ciocolată și nivelezi cu o spatulă. Torni și glazura, nivelezi și dai la frigider câteva ore.
Porționezi
și decorezi după plac.
Poftă Bună!
Rețeta video
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!