Chiftele cu linte verde
Timp de pregătire: 25 min
Timp de gătire: 20 min
Porții: 4
Ingrediente:
200 g
linte verde,
Sare,
după gust,
1
morcov,
1 ceapă,
1 cățel
de usturoi,
Pătrunjel proaspăt, după gust,
Mărar proaspăt,
după gust,
2-3
linguri pesmet,
1
lingură făină,
150 ml ulei
Mod de preparare:
Lași
lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu
apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna,
până se decojesc. Arunci apa și repeți procedeul de câteva ori, cojile vor
pluti și poți scăpa ușor de ele. Dacă nu te deranjează cojile, le poți lăsa, eu
însă am preferat să muncesc un pic la linte, dar să am boabe frumoase, fără pielița
aceea. Să vezi ce culoare frumoasă vor avea!
Mărunțești
(eventual la chopper) morcovul, ceapa, usturoiul, sarea și verdeața. Le adaugi
peste lintea scursă de apă și pasezi cu un blender de mână.
Pentru a
lega compoziția de chiftele și pentru a nu ieși moale compoziția, adaugi pesmetul
și făina. Amesteci bine. Formezi chiftelele cu mâinile umezite.
Așezi chiftelele
într-o tigaie cu ulei încins, le rumenești pe fiecare parte, ai grijă să nu le
arzi, se fac destul de repede. Le scoți pe o farfurie pregătită cu șervete,
care să absoarbă surplusul de ulei.
Servești cu legume sau salată.
Poftă
Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!