Rețete Pascale

Chiftele cu linte verde

 


Chiftele cu linte verde

 Chiftele de post, din legume, gustoase și sățioase. Nouă ne plac mult, sunt foarte aromate.

 

Timp de pregătire: 25 min

Timp de gătire: 20 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

200 g linte verde,

Sare, după gust,

1 morcov,

1 ceapă,

1 cățel de usturoi,

Pătrunjel proaspăt, după gust,

Mărar proaspăt, după gust,

2-3 linguri pesmet,

1 lingură făină,

150 ml ulei

 

Mod de preparare:

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna, până se decojesc. Arunci apa și repeți procedeul de câteva ori, cojile vor pluti și poți scăpa ușor de ele. Dacă nu te deranjează cojile, le poți lăsa, eu însă am preferat să muncesc un pic la linte, dar să am boabe frumoase, fără pielița aceea. Să vezi ce culoare frumoasă vor avea!

Mărunțești (eventual la chopper) morcovul, ceapa, usturoiul, sarea și verdeața. Le adaugi peste lintea scursă de apă și pasezi cu un blender de mână.

Pentru a lega compoziția de chiftele și pentru a nu ieși moale compoziția, adaugi pesmetul și făina. Amesteci bine. Formezi chiftelele cu mâinile umezite.

Așezi chiftelele într-o tigaie cu ulei încins, le rumenești pe fiecare parte, ai grijă să nu le arzi, se fac destul de repede. Le scoți pe o farfurie pregătită cu șervete, care să absoarbă surplusul de ulei.

Servești cu legume sau salată. 

Poftă Bună!

Rețeta video:


Distincții culinare:
Rețetă premiată de Revista Practic în Bucătărie și publicată în nr. 8/2021.



Comentarii