Mâncare de linte verde
O mâncare
de post foarte gustoasă. Are un gust asemănător cu fasolea verde, nouă ne-a
plăcut mult.
Timp de pregătire: aprox 10 min
(+12 ore la hidratat)
Timp de gătire: 25 min
Porţii: 4
Ingrediente:
150 g
linte verde,
3 linguri ulei,
Frunzele
de la o legătură de ceapă verde,
1 ceapă
albă,
1
morcov,
300 ml
apă,
200 g suc
de roșii,
Sare,
după gust,
Pătrunjel
proaspăt, după gust
Mod de preparare:
Lași
lintea verde la înmuiat peste noapte.
A doua
zi o clătești și umpli vasul cu apă rece, astfel încât cojile să se ridice la
suprafață și să le poți îndepărta ușor. Le mai frămânți cu mâna, până se
decojesc.
Într-o
tigaie, cu puțin ulei, călești ceapa albă tocată mărunt și morcovul ras, adaugi
sare după gust, adaugi și frunzele de ceapă verde tocate. Gătești astfel cam 5
minute.
Adaugi lintea
scursă de apă, apoi acoperi cu apă și lași să fiarbă maxim 15 minute.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!