Mâncare de linte verde

 

Mâncare de linte verde

O mâncare de post foarte gustoasă. Are un gust asemănător cu fasolea verde, nouă ne-a plăcut mult.

 

Timp de pregătire: aprox 10 min (+12 ore la hidratat)

Timp de gătire: 25 min

Porţii: 4

 

Ingrediente:

150 g linte verde,

3 linguri ulei,

Frunzele de la o legătură de ceapă verde,

1 ceapă albă,

1 morcov,

300 ml apă,

200 g suc de roșii,

Sare, după gust,

Pătrunjel proaspăt, după gust

 

Mod de preparare:

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte.

A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece, astfel încât cojile să se ridice la suprafață și să le poți îndepărta ușor. Le mai frămânți cu mâna, până se decojesc.

Într-o tigaie, cu puțin ulei, călești ceapa albă tocată mărunt și morcovul ras, adaugi sare după gust, adaugi și frunzele de ceapă verde tocate. Gătești astfel cam 5 minute.

Adaugi lintea scursă de apă, apoi acoperi cu apă și lași să fiarbă maxim 15 minute.


Spre final, pregătești sosul, adaugi pasta de tomate și mai lași să fiarbă cam 5 minute, apoi iei focul.


Servești cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.



Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii