Salată de icre de crap
Salată de icre de crap
Am cumpărat un crap și m-am bucurat mult când am văzut că are și
icre, așa că am pregătit pe lângă crap prăjit, și salată de icre.
Porții: 2
Timp de
pregătire: 15 min
Ingrediente:
40 g icre de crap,
Ulei după gust (aprox 70 ml),
1 lingură zeamă de lămâie,
Sare, după gust
Mod de preparare:
Speli icrele, delicat, ajutându-te de două strecurători puse una în
alta. Le scurgi bine de apă.
Mai departe, freci icrele cu sare grunjoasă. Eu am pus o linguriță la
toată cantitatea mea de icre, adică 200 g. Mai bine pui o cantitate mai mică la
început și mai pui sare pe măsură ce faci salata, ca să nu te chinui să le
desărezi după aceea.
Dacă nu vrei să le faci imediat, pui icrele așa într-un borcan, acoperite
cu o lingură de ulei, le ții la frigider până le pregătești.
Eu am făcut salată doar din 40 g icre (pentru că ai mei nu mănâncă
toți, am făcut o salată mică), iar restul le-am dat la frigider, așa cum v-am
descris.
Pentru salata de icre, freci icrele cu zeama de lămâie, cu telul într-un castron, picurând ulei încet, ca la maioneză, amestecând continuu, într-un singur sens, până obții consistența dorită.
Dai la frigider până la servire.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!