Sărățele cu chimen și boia dulce afumată (rețeta 1)
E weekend
și e motiv de mâncat ceva bun, așa că decât să ronțăim snakuri nesănătoase, am
pregătit niște sărățele la forma cumpărată anul trecut din Obor, o formă bună
la multe preparate rapide și gustoase. Am pregătit o serie de sărățele cu chimen și o serie cu
boia dulce afumată.
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
gătire: 2 min / buc
Porții: 10
Ingrediente:
· 4 ouă mari,
· 1 linguriță sare,
· 2 linguri ulei,
· 350 g (14 linguri) făină,
· 400 ml apă,
· Chimen măcinat, după gust,
· Boia dulce afumată, după gust
Mod
de preparare:
Bați
ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii,
după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite.
Încingi bine
forma pentru sărățele. Torni din amestec cu polonicul sau cu o lingură, chiar
în mijloc. Închizi forma și strângi bine, ca să se turtească și să nu le lași
să se umfle. Apoi întorci forma și lași să se rumenească. O mai întorci cu un
clește, dacă ai nevoie. Transferi sărățica pe un farfurie mare. Procedezi la
fel cu restul de aluat.
Nu le
înveli cu șervete, pentru că aburii le vor face moi, gumoase. Le lași să se
răcească.
Le poți
pune într-un coșuleț pe care îl acoperi peste noapte cel mult cu folie de
aluminiu, nu cu pungă, să nu se înmoaie.
Poftă Bună!
Rețeta video
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!