Fleică la cuptor, cu usturoi și mirodenii
Am pregătit această fleică întreagă, la cuptor, cu mirodenii. Am tăiat-o în felii, dar nu până la capăt, ci mai mult am crestat-o. Este o carne mai fragedă decât pulpa sau cotletul, fiind împânată cu grăsime, însă tocmai de aceea este bine să o servim cu o garnitură ușoară: amestec de legume fierte și salată.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de gătire: 1h 30 min
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru
ceafă:
1 kg ceafă
de porc,
250 ml bere,
350 ml
apă,
Sare,
după gust,
3 căței
de usturoi,
fire de
rozmarin, după gust,
60 ml
ulei de floarea soarelui,
1
linguriță boia dulce,
1
linguriță boia dulce afumată,
1
linguriță boabe de muștar,
2 boabe
de ienibahar,
Un vârf
de cuțit cimbru uscat,
Pentru garnitură:
140 g
mazăre congelată,
90 g
orez cu bob mare,
1 ceapă
albă,
400 ml
apă,
Un cub
de unt,
Sare,
după gust
Mod de preparare:
Speli bucata
de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi,
o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi și
fire de rozmarin. Presari sare, după gust.
Așezi ceafa
de porc într-o tavă pregătită cu puțin ulei, apoi adaugi berea și apa.
Pentru garnitură,
pui într-o crăticioară mazărea, orezul, apa, untul și sare, după gust. Adaugi o
ceapă tăiată în patru. Lași să fiarbă până se pătrund legumele, amestecând des,
să nu se lipească.
Servești cu salată și amestecul de legume.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!