Fleică la cuptor, cu usturoi și mirodenii

 

Fleică la cuptor, cu usturoi și mirodenii

 

Am pregătit această fleică întreagă, la cuptor, cu mirodenii. Am tăiat-o în felii, dar nu până la capăt, ci mai mult am crestat-o. Este o carne mai fragedă decât pulpa sau cotletul, fiind împânată cu grăsime, însă tocmai de aceea este bine să o servim cu o garnitură ușoară: amestec de legume fierte și salată.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 1h 30 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

Pentru ceafă:

1 kg ceafă de porc,

250 ml bere,

350 ml apă,

Sare, după gust,

3 căței de usturoi,

fire de rozmarin, după gust,

60 ml ulei de floarea soarelui,

1 linguriță boia dulce,

1 linguriță boia dulce afumată,

1 linguriță boabe de muștar,

2 boabe de ienibahar,

Un vârf de cuțit cimbru uscat,

 

Pentru garnitură:

140 g mazăre congelată,

90 g orez cu bob mare,

1 ceapă albă,

400 ml apă,

Un cub de unt,

Sare, după gust

 

Mod de preparare:

Speli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi și fire de rozmarin. Presari sare, după gust.

Așezi ceafa de porc într-o tavă pregătită cu puțin ulei, apoi adaugi berea și apa.


Dai la cuptor la foc mic. Pentru a nu se usca, întorci carnea la fiecare jumătate de oră și mai torni pe ea din lichidul din tavă. Adaugi apă, la nevoie.

Pentru garnitură, pui într-o crăticioară mazărea, orezul, apa, untul și sare, după gust. Adaugi o ceapă tăiată în patru. Lași să fiarbă până se pătrund legumele, amestecând des, să nu se lipească.

Servești cu salată și amestecul de legume.




Poftă Bună!

Comentarii