Mâncare țărănească de legume
Mâncare țărănească de
legume
Am
pregătit această mâncare de post, cu linte verde, mazăre galbenă, cartofi,
ardei și morcovi.
Timp de pregătire: aprox 15 min
(+6 ore la hidratat)
Timp de gătire: 35 min
Porţii: 4
Ingrediente:
100 g
linte verde,
100 g mazăre
galbenă,
2
linguri ulei,
1 ceapă
albă,
1
morcov,
2
cartofi,
1 ardei,
750 ml
apă,
2
linguri bulion,
Sare,
după gust,
opțional: pătrunjel
proaspăt, după gust
Mod de preparare:
Lași
lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte.
A doua
zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se
decojească ușor (în cazul lintei).
Cureți
și speli morcovul, cartofii, ardeiul și ceapa. Tai ceapa solzișori, cartofii îi
tai cuburi, ardeiul îl tai cubulețe, iar morcovul, rondele.
Într-o cratiță, încingi puțin ulei și călești ceapa, adaugi sare, morcovul și acoperi cu 200 ml apă (un pahar). După aprox 5 minute, adaugi și cartofii și ardeiul.
Mai
completezi cu 350 ml apă (un pahar și jumătate), iar când cartofii sunt aproape
fierți, adaugi lintea și mazărea galbenă. Mai lași să fiarbă 10-15 minute.
Mai lași
să fiarbă cam 5 minute, apoi iei focul.
Servești cu verdeață proaspătă tocată mărunt.
Poftă
Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!