Ovocado
Ovocado
Pentru că
sora mea adoră ovocado – adică ouă coapte în coajă de avocado (are până și un
tricou preferat cu avocado), am vrut să-i fac o surpriză și să-i pregătesc o
gustare, însă voiam ceva mai mult decât un ou într-un avocado. Așa că le-am reinventat,
adăugând șuncă și ceapă verde și la final le-am garnisit cu brânză camembert și
parmezan. Au ieșit o bunătate. Și cum oul bătut are culoarea galbenă, iar
brânza e albă, au ieșit culorile unui ou invers: alb în interior și galben în
exterior, ceea ce mi s-a părut simpatic, iar sora mea a fost tare încântată.
Porții: 4
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 15 min
Ingrediente:
2
avocado,
2 ouă,
Un praf
de sare,
4 felii șuncă
Wein Pădurea Neagră,
Frunze de
ceapă verde, după gust,
brânză
camembert, după gust,
parmezan,
după gust
Mod
de preparare:
Tai
avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi
sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi
într-o tavă cu hârtie de copt.
Separat,
bați ouăle cu sarea, adaugi șunca tăiată cubulețe, ceapa verde tocată mărunt,
amesteci bine și umpli cojile de avocado, cu grijă pentru că umplutura e mai
mult decât suficientă. Eu am pus și pâine scobită de miez pentru surplusul de
ou.
Dai tava
la cuptor aprox 15 minute, la foc mediu.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!