Salată cu ton, în stil mediteranean
Îmi
plac mult tonul și salatele de vară în tot felul de combinații. Am pregătit o
salată în stil mediteranean cu ton, măsline, mazăre și morcov, cu uleiurile
mele preferate. Am unul cu busuioc, cumpărat. Mai am unul pregătit de mine, cu
ulei de măsline în care am ținut măsline kalamata și oregano uscat.
Timp de pregătire: 15 min
Timp de gătire: 30 min
Mod de preparare:
185 g
mazăre congelată,
500 ml
apă,
Sare,
după gust,
2
morcovi,
90 g ton,
1
linguriță ulei de măsline aromat cu busuioc,
2
lingurițe ulei de măsline kalamata cu oregano,
Măsline
negre, după gust,
Măsline
kalamata, după gust,
Frunze
de busuioc, după gust
Mod de preparare:
Pui
mazărea la fiert într-o crăticioară cu apă și un praf de sare. Cureți și speli
morcovul, îl tai după plac și îl pui la fiert lângă mazăre. După ce s-au fiert,
le scurgi de apă și le lași la răcit. Tai morcovul cubulețe.
Scoți
sâmburii de la măsline, apoi feliezi măslinele sau le poți lăsa întregi, dacă
vrei.
Pui mazărea
și morcovii într-un bol mare. Adaugi măslinele negre și cele kalamata, tonul.
Asezonezi cu ulei aromatizat cu busuioc și ulei de măsline kalamata cu oregano, dar și sare, după gust și amesteci. Decorezi cu busuioc proaspăt.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!