Soare din foietaj cu șuncă și mozzarella
Un aperitiv însorit și aromat, cu bacon și mozzarella, ketchup
și mirodenii, festiv și simpatic.
Porții: 4
Timp de pregătire: 1h
Timp de coacere: 35 min
Ingrediente:
400 gr
aluat foietaj,
2
linguri ketchup dulce,
aprox
100 gr brânză Mozzarella,
6 felii
șuncă Pădurea Neagră,
1 ou
pentru uns,
Un vârf
de cuțit oregano uscat,
Un vârf
de cuțit busuioc uscat,
Semințe
de susan rumenite, după gust
Mod de preparare:
Lași
aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor
tare ca să-l poți modela după aceea.
Ungi
aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano.
Presari
mozzarella rasă.
Adaugi
feliile de șuncă, însă doar pe jumătate din aluat (vei vedea imediat de ce).
Așază-le cu marginile petrecute una peste alta.
Acum
împaturești aluatul pe jumătate.
Tai aluatul pe lățime, în fâșii late și îl transferi pe hârtie de copt.
Aranjezi aluatul cu mâinile, aducându-l la forma rotundă, ungi cu ou bătut, apoi începi să răsucești fiecare fâșie în parte. Ungi din nou cu ou pentru ca fâșiile să arate frumos.
Îl poți servi cald sau rece.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!