Soare din foietaj cu șuncă și mozzarella

 

Soare din foietaj cu șuncă și mozzarella

 

Un aperitiv însorit și aromat, cu bacon și mozzarella, ketchup și mirodenii, festiv și simpatic.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 1h

Timp de coacere: 35 min

 

Ingrediente:

400 gr aluat foietaj,

2 linguri ketchup dulce,

aprox 100 gr brânză Mozzarella,

6 felii șuncă Pădurea Neagră,

1 ou pentru uns,

Un vârf de cuțit oregano uscat,

Un vârf de cuțit busuioc uscat,

Semințe de susan rumenite, după gust

 

Mod de preparare:

Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea.

Ungi aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano.

Presari mozzarella rasă.

Adaugi feliile de șuncă, însă doar pe jumătate din aluat (vei vedea imediat de ce). Așază-le cu marginile petrecute una peste alta.

Acum împaturești aluatul pe jumătate.

Tai aluatul pe lățime, în fâșii late și îl transferi pe hârtie de copt.

Aranjezi aluatul cu mâinile, aducându-l la forma rotundă,  ungi cu ou bătut, apoi începi să răsucești fiecare fâșie în parte. Ungi din nou cu ou pentru ca fâșiile să arate frumos.


Presari semințe de susan și dai aluatul la cuptor, pentru 15 minute la foc mediu, pentru a crește în volum, apoi încă 20 minute la foc mic pt a se coace bine înăuntru.

Îl poți servi cald sau rece.





Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii